Huawei u travnju pretekao Samsung, ostvarivši 21,4% udjela u svjetskom tržištu

Nije baš uobičajeno da se udio u tržištu smartfona iskazuje mjesečnom statistikom, već uglavnom kvartalnom ili godišnjom, no ovoga puta ćemo učiniti iznimku, budući da se na vrhu dogodio neočekivani obrat.

Naime, Counterpoint Research je objavio kako je Huawei u travnju Samsungu preoteo prvo mjesto na top ljestvici najvećih proizvođača pametnih telefona, ostvarivši udio od 21,4%, što je vidljivo više od 19,1%, koliko je ostvario Samsung.

Ova vijest je posebno zanimljiva jer dolazi godinu dana nakon početka američko-kineskog trgovinskog rata, čija je Huawei kolateralna žrtva, budući da je ovu kompaniju američka administracija stavila na crnu listu, odnosno američkim kompanijama zabranila poslovanje s njom, i to pod izlikom tobožnjeg i nikad dokazanog špijuniranja.

Tako je Huawei ostao bez mogućnosti prodaje svojih uređaja s instaliranim Google servisima, no usprkos tome, uspio je ostvariti cilj i barem u travnju postati najveći proizvođač smartfona na svijetu. Naravno, trebat će pričekati i izvješća koja se odnose na cijeli drugi kvartal, koja će svakako biti mjerodavnija, ali i posebno zanimljiva budući da je tržište pogođeno globalnom krizom uzrokovanom pandemijom Koronavirusa.

 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT