Infografika: Koliko vrijedi RIM i što se događalo protekle četiri godine

Još malo o RIM-u. Infografika koja se nalazi ispod teksta prikazuje događaje koji su obilježili poslovanje ove kompanije kroz posljednje četiri godine. Možemo vidjeti sve pojave i radnje koje su utjecale na pad vrijednosti, ali i činjenično stanje. U ovom trenutku RIM ima korisničku bazu od cca. 70 milijuna korisnika od kojih je 20 milijuna u enterprise sektoru. Prema ovim podacima RIM sada ima procijenjenu vrijednost oko 8,1 milijardi dolara od čega se 2,5 milijarde odnosi na korisničku bazu, a 1,6 milijardi na vrijednost usluga. Između jedne i četiri milijarde dolara iznosi procjena vrijednosti intelektualnih usluga što uglavnom podrazumijeva patente.

Na kraju se kreator infografike, tvrtka Firmex, bavi prognozama oko eventualne prodaje RIM-a, a kao potencijalne kupce navodi Facebook, Google, Apple, Amazon, Microsoft, Samsung, pa čak i HTC i Nokiju, što je zapravo malo vjerojatno.

Kompletnu infografiku pogledajte u nastavku:

 

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT