iPhone 13 navodno dolazi s podrškom za AlwaysOn, 120 Hz zaslon, Astro Photography i “AirTags” funkcijama

U iPhoneu 13, dakle onom koji će na tržište doći krajem ove godine i nasljedniku iPhonea 12iPhonea 12 Pro, Apple bi napokon mogao uvesti Always On zaslon, prenose dobro informirani cinkeri. Ako je vjerovati njihovim izvorima, Always On bi na iPhoneu trebao biti ograničenog karaktera, što je i očekivano s obzirom na tradicionalno restriktivnu politiku Applea.

Za sada nije jasno hoće li ovaj zaslon pokazivati samo sat i datum ili i obavijesti o prispjelim porukama i propuštenim pozivima. AMOLED tehnologija koja omogućuje uvođenje ove funkcionalnosti već je neko vrijeme prisutna na zaslonima iPhonea, no Appleu očito treba i po nekoliko godina da usvoji inovativna rješenja drugih proizvođača.

Podsjetimo samo da je Nokia još prije više od 10 godina na svojim uređajima nudila slične mogućnosti, no nakon što ju je Microsoft dotukao, kao da su s njom nestala i napredna rješenja koja je bila razvila tijekom prvog desetljeća novog milenija.

Druga novost koja s kojom bi iPhone 13 trebao doći je 120 Hz stopa osvježavanja zaslona, što sada ima već druga generacija Samsungovih Androida. Ovo će svakako unaprijediti doživljaj korištenja Appleovih smartfona, ali će isto tako utjecati i na potrošnju baterije, tako da na to svakako morate računati. Uostalom, tako je i kod drugih proizvođača, no ipak postoji razlika u optimizaciji.

Treća novost koja se spominje u najnovijim glasinama oko sljedeće generacije iPhonea je „Astro Photography“. Sam pojam sugerira mogućnost fotografiranja noćnog neba, što uključuje mjesec i zvijezde, a kamera bi prilikom usmjeravanja u nebo sama trebala prepoznati scenu i prilagoditi parametre. Ovo bi navodno trebalo omogućiti jasnije slike konstelacija, odnosno položaja zvijezda u određenom trenutku.

Od ostalih novosti, Apple ovog proljeća navodno planira uvesti i “AirTags”, odnosno malene privjeske koje ćete zakačiti na ključeve ili ovratnik kućnog ljubimca, a Bluetooth ili WiFi (na naprednijim modelima) bi vam trebali pomoći u pronalaženju istih. Mogućnosti su velike, ali svakako treba primijetiti da ovo dolazi nakon Samsungove premijere sličnih dodataka nazvanih “Smart Tags”, predstavljenih uz Galaxy S21 Ultra, ali kad je Apple u pitanju, ne treba isključiti mogućnost uvođenja dodatnih funkcija.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT