iPhone SE 2020 službeno predstavljen

Apple je danas predstavio novi uređaj, ali pod starim imenom – iPhone SE. Radi se o modelu za 2020 godinu, a karakterizira ga povoljnija cijena od skuplje mu braće.

Na prvi pogled bi se reklo da se radi o malčice redizajniranom iPhoneu 8, jer se dosta razlikuje od prvog iPhonea SE iz 2016. godine.

Novi iPhone SE 2020 dolazi sa zaslonom dijagonale 4,7 inča, okružen velikim rubovima s gornje i donje strane, baš kao i kod starijih iPhonea, no zato ispod haube donosi najnoviji Apple A13 procesor koji kuca i u najjačim modelima kao što je iPhone 11.

Na poleđini se nalazi samo jedna kamera, a donosi 12 MP senzor s dual pixel autofokusom i Smart HDR podrškom, dok se efekt dubine postiže „monocular depth sensing“ tehnologijom temeljom na umjetnoj inteligenciji.

Kamera je optički stabilizirana i može snimati 4K 60 fps video, dok prednja može okidati 7MP selfije.

Za sada nije poznato koliki kapacitet baterije sadrži, ali definitivno se nećete obradovati kad u kutiji ugledate pretpotopni 5W punjač.

Prodaja u SAD počinje 17. travnja a najjeftinija 64 GB verzija će stajati 399 dolara. Ona s većim kapacitetom, odnosno 128 GB interne memorije, moći će se kupiti za 449 dolara, a 512 GB ZA 549 dolara.

U ovom trenutku ne raspolažemo informacijama kad će ovaj model biti dostupan na našem tržištu.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT