Jelly Bean na 25% Androida, ICS na 30%, Gingerbread pao ispod 40%

Gingerbread, taj najžilaviji Googleov momak, još uvijek zauzima najveći postotak među bjelosvjetskim Androidima. Premda je već prošlog mjeseca “pao” na ispod 40% udjela, ovog mjeseca se zadržao na 39,7%. ICS sada zauzima 29,3% tržišta Androida i pitanje je hoće li uspjeti prijeći 30%. Jelly Bean, zadnja verzija Androida, sada zauzima četvrtinu ukupne mase uređaja, dakle nekih 25%, što uključuje Android 4.1 koji sam zauzima 23% i Android 4.2 sa 2% udjela.

Kroz neka dva mjeseca, Google bi trebao predstaviti najnoviju verziju Androida koja će se po mnogima nazivati Key Lime Pie s brojčanom oznakom 5.0. Ovu pretpostavku temeljimo na dosadašnjem tajmingu Googleovog izbacivanja novih verzija ovog OS-a, a sve bi se trebalo odigrani na predstojećem Googleovom I/O eventu.

 
      
 • SGS

  pa kako gingerbread nece biti zastupljen kada samsung starijim mobitelima kao npr. galaxy s ne daje podrsku za nadogradnju ali novijima koji su cak i slabiji poput ace 2, chat ili sl. daje podrsku za nadogradnje…

 • orke

  Trebao bi nešto google napraviti s tim androidom, da je moguca nadogranja na sve mobitele kad izade nova verzija OS-a kao na iphonu. al recimo da svaki proizvođać mobitela ponudi i nadogradnju samo svojih dodataka.

 • THK

  Ili još bolje – ukinuti sve customizacije, i ponuditi AOSP (vanilla) Android na SVIM uređajima SVIH proizvođača.

 • dodo

  SGS – jer su bolju podršku započeli tek prošle godine, sad sve ide u redu i podrška je ok. Malo kasni, ali ide.

 • quaresma

  customizaciju ne mogu ukinuti, to je sve do samsunga, htc.a i ostalih da li ce oni izbaciti sa svojim launcherom ili ne

  mada bi bilo bolje da prvo izbace aosp rom pa onda kasnije neka ubace touchwiz ili sense zavisno od koga, i ko hoce

 • SGS

  da li mi netko moze preporuciti neki ROM i kernel koji ide uz njega za SGS…

 • powerabuser

  Nije problem u launcherima,takve velike firme ih slože u jednom danu bez problema.
  Problem je u nabavci drivera od proizvođaća čipova,koji tek kad trenutni model zastari izbace drivere za stare modele,a proizvođaći mobitela čekaju.
  Zbog toga su npr. popušili korisnici par sonyevih modela(uključujući i mene) i npr. galaxya s3 mini koji koriste novathor chipset za koji stericsson neće izdavat drivere poslije jelly beana,a sony i samsung tu ništa ne mogu.
  To je sami jedan od mnogo primjera,a istina je i da se prouzvođaćima mobitela ne žuri nadograđivati stare modele dok imaju neke aktualnije.

  P.S. Pomozite novathor korisnicima,potpišite peticiju:
  https://www.change.org/petitions/st-ericsson-release-the-sources-for-the-nova-thor-chipset

 • Leon

  Pa naravno da je GB na tolkim mobitelima jer primjer … na galaxy sje sluzbeno GB kao ics se ne vrti bla bla bla… a sad vec na xda ima 4.2.2. Jb za galaxy s koji radi perfektno … a oni sluzbeno ostali ja 2.3.6 ili 2.3.7 peam pojma tocno …. a

 • Leon

  Pa naravno da je GB na tolkim mobitelima jer primjer … na galaxy sje sluzbeno GB kao ics se ne vrti bla bla bla… a sad vec na xda ima 4.2.2. Jb za galaxy s koji radi perfektno … a oni sluzbeno ostali ja 2.3.6 ili 2.3.7 peam pojma tocno …. a

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]