Korejski mediji javljaju da je Samsung riješio problem zaslona Galaxy Folda, prodaja kreće uskoro

Ako je suditi prema informacijama kojima raspolažu korejski mediji, Samsung je navodno pronašao rješenje za problem zaslona Galaxy Folda, koji je iskrsnuo nakon što su odabrani predstavnici medija, što zbog neznanja i ignoriranja upozorenja, što zbog uistinu nelogične izvedbe, skinuli zaštitnu foliju koju se – nije trebalo skidati, odnosno koja zapravo predstavlja sastavni dio zaslona.

Sammobile prenosi informacije da je Samsung ovaj problem riješio na način da je foliju „uvukao“ pod rub kućišta, tako da sada sa zaslonom tvori jedno tijelo. Zbog uvučenosti, folija se više ne bi trebala tako lako skinuti, no ostaje pitanje zašto to nije odmah bilo izvedeno na takav način.

Pored ovoga, riješen je i potencijalni problem preklopnog mehanizma, koji bi se manifestirao skupljanjem prašine vjerojatnim kasnijim problemima u radu. Sada je ovaj otvor navodno smanjen na minimum, tako da prašina u mehanizam neće moći ući.

Bilo kako bilo, drago nam je da su problemi s kojima se Galaxy Fold susretao, riješen, a prema istim izvorima, prodaja u SAD kreće uskoro. Kada će se to dogoditi na našem tržištu, za sada nije poznato.

Treba napomenuti da bi početkom lipnja trebala krenuti i prodaja Huaweijevog savitljivca Mate X, koji predstavlja jedinu konkurenciju Galaxy Foldu. Ovaj model nudi nešto drukčiju konstrukciju i općenito koncepciju savijanja, a kako će se pokazati u praksi, vidjet ćemo kad nam dođe na test.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT