LG imenovao novog predsjednika uprave

lg-headquarters

LG Electronics (LG) je objavio da je Jo Seong-jin, direktor tvrtke Home Appliance & Air Solution (H&A) te jedan od tri ključna LG-eva direktora odgovorna za donošenje odluka na razini kompanije, unaprijeđen na poziciju predsjednika Uprave. Njegova će odgovornost obuhvatiti sve poslovne jedinice kompanije LG Electronics, uključujući tvrtke H&A, Mobile Communications, Home Entertainment i Vehicle Components, te nadzor nad više od 120 podružnica diljem svijeta.

Jo (60) se 1976. pridružio tvrtki Goldstar te postao dio tima koji je 1980. razvio prvu LG-evu automatsku perilicu rublja. Prije nego je 2015. postao direktor kompanije H&A, Jo je obnašao dužnost direktora odjela za perilice. Novi predsjednik Uprave je 2007. dobio priznanje korejske vlade „Bronze Tower Order of Industrial Service Merit“ za poseban doprinos razvoju novih tehnologija i korejske industrije. Osim toga, Jo je imao jednu od ključnih uloga u pokretanju linije premium proizvoda LG SIGNATURE te ugradbenog sustava Signature Kitchen Suite, a sudjelovao je i u izgradnji temelja za buduće poslovanje u domeni IoT-a i pametnog doma.

Upravni odbor LG-a unaprijedio je i Song Dae-Hyuna (58), dosadašnjeg direktora za regiju CIS i LG Rusija, i to na poziciju predsjednika Uprave tvrtke Home Appliance & Air Solutions na kojoj je zamijenio Jo Seong-jina. Song je u LG-u već 33 godine te je bio uključen u stvaranje gotovo svake veće linije proizvoda tvrtke H&A, uključujući klima-uređaje, hladnjake i kuhinjske aparate. Kao direktor LG-a Rusija i regije CIS, Song Dae-Hyun je u ekonomski izazovnim vremenima bio odgovoran za uspjeh i rast LG-evog poslovanja u toj regiji.

Osim ovih unaprjeđenja, imenovano je petero izvršnih potpredsjednika, 13 rukovoditelja prešlo je na poziciju viših potpredsjednika, dok je još 38 zaposlenika po prvi puta izabrano za potpredsjednike. Nove uloge i odgovornosti na snagu stupaju 1. prosinca 2016., a unapređenja 1. siječnja 2017. godine nakon generalne skupštine dioničara.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]