Microsoftov Android smartfon Surface Duo na tržištu do kraja ljeta 2020.?

Microsoft je krajem prošle godine predstavio svoj prvi Android uređaj pod vlastitim brandom – Microsoft Surface Duo. Davne 2014. Microsoft je jedno vrijeme prodavao Nokia X Android uređaje, no Surface Duo prvi je službeni Android smartfon softverskog diva.

Duo pripada Surface obitelji uređaja koja je na tržištu Windows računala popularizirala 2 u 1 uređaje. Surface Duo također predstavlja novu kategoriju preklopnih uređaja. Riječ je o Android smartfonu sa dva spojena zaslona, čime je Microsoft izbjegao probleme oko razvoja fleksibilnog zaslona, a i dalje će korisniku nuditi manji uređaj (smartfon) preklopljenog zaslona i veći tablet kada je uređaj rasklopljen. Najlakše za opisati je da će Surface Duo biti kao knjiga s dvije interaktivne stranice koja koristi Android OS uz Microsoftove personalizacije.

Prema pisanjima Windows Central portala, razvoj Surface Duo uređaja ide brže od očekivanog pa bi se na tržištu trebao pojaviti ranije nego što je prvotno najavljeno, a to je bilo kraj 2020. godine. Od izvora unutar Microsofta, WC je doznao da će softver za Surface Duo biti gotov do kraja travnja, a tijekom ljeta trebala bi krenuti ograničena proizvodnja i isporuka novog uređaja.

Od specifikacija, za Surface Duo poznato je da ima dva 5,6-inčna zaslona sa mehanizmom presavijanja od 360 stupnjeva te da je prototip koristio Snapdragon 855 procesor u kombinaciji sa 6GB radne i 64GB interne memorije. Službene specifikacije mogu biti drugačije, a bit će poznate vjerojatno neposredno prije početka prodaje. Tada bi trebali znati i cijenu koja će vjerojatno biti u tisućama dolara ako pogledamo cijene ostalih “savitljivih” uređaja.

Microsoft je notoran po svojim avanturama u mobilno tržište, ali možda upravo Surface-brendirani Android uređaj bude iznimka. Ipak je trebalo par godina Surface brandu da se etablira na tržištu Windows računala, pa se možemo nadati da isto bude i sa smartfonima jer za nas potrošače je uvijek bolje imati veći izbor.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT