Noa H44 – Recenzija

Noka H44 - Recenzija

Još jedan Noa smartfon na našem testu. Ovoga puta je to 4,5-inčni model H44, koji četverojezgrene procesore donosi u cjenovni razred do 700 kuna. Tu je još i 8 MP kamera, atraktivan dizajn, utor za MicroSD memorijsku karticu i neizostavni dual SIM sustav. O ovome i o ostalim detaljima oko ovog uređaja, čitajte u nastavku.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
136 x 67 x 9 mm
Masa
130 grama
Zaslon
4,5″ IPS LCD 960 x 540, 244 ppi
SoC
MediaTek MT6582
CPU
4x Cortex-A7 na taktu 1,3 GHz
RAM
512 MB
Interna memorija
4 GB
Micro SD
do 32 GB
Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth
3G
+
4G
OS
Android 4.4 KitKat
Kamera
8 MP/1080p
Prednja kamera
2 MP
Baterija
1500 mAh
Cijena
Ustupio
PREDNOSTI
NEDOSTACI
Dizajn i kvaliteta izrade
Mala količina RAM-a
IPS zaslon
Mala interna memorija
Dual SIM
Ne podržava USB on-the-go
In-ear slušalice u prodajnom paketu
 
Cijena
 

Dizajn, kućište i zaslon

Kao što je u uvodu već rečeno, dizajn Noe H44 svakako možemo nazvati atraktivnim ili barem vidno drukčijim u odnosu na mnoge druge modele iz ovog cjenovnog razreda, koji su mahom oblikovani klasično i bez nekog posebnog smisla. Ovom najviše pridonosi metalni okvir na prednjoj strani i oko leće kamere, koje na bijelom primjerku u zlatnoj, a na crnom i tamno sivom, u srebrnoj boji. Od istog materijala su izrađene i fizičke tipke.

Mnoge će ovaj uređaj s prednje strane podsjećati na iPhone 6, ali već pogledom na spomenuti rub, jasno je da dizajn nije u cjelosti kopiran.

Stražnja strana, odnosno poklopac baterije, koristi plastiku s teksturom koja također podiže nivo atraktivnosti, a donekle sprječava i klizanje iz ruku.

Opća kvaliteta izrade je na zadovoljavajućem nivou, možda čak i više od očekivanja u ovom cjenovnom razredu. Prošlogodišnji trend podizanja kvalitete kod kineskih smartfona se očito nastavlja.

Još jedan detalj koji podsjeća na iPhone je središnja kapacitivna tipka kružnog oblika, koja ima i funkciju LED lampice za obavijesti. Pozadinsko osvjetljenje je prisutno samo na dvije okolne tipke, no središnja je prilično velika i teško ćete ju promašiti.

Zaslon je izrađen u IPS tehnologiji, što je također rijetkost za ovaj cjenovni razred, dakle sada i kupci najjeftinijih uređaja imaju priliku uživati u boljim kutovima vidljivosti i općem prikazu. Rezolucija iznosi 960 x 540 točaka i na dijagonali od 4,5 inča daje gustoću od solidnih 244 ppi.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT