Nokia službeno najavila SmartTV

Finska Nokia, inače proizvođač mrežne opreme koji licencira Nokia brend tvrtki HMD Global i Alcatel brend TCL-u za proizvodnju smartfona i tableta, odlučila je putem brend partnerstva ući i na tržište SmartTV-a, odnosno pametnih televizora.

Partnerstvo je sklopljeno s tvrtkom Flipkart, “indijskim Amazonom”, a isto tako je ograničeno na područje Indije. Flipkart će biti zadužen za proizvodnju i prodaju Nokia SmartTV-a, dok će Nokijin Brand Partnerships odjel vjerojatno nadzirati kontrolu kvalitete. Samsung je također uključen u cijelu priču jer će Harman, njihova podružnica specijalizirana za zvuk, po prvi puta na jednom TV-u na indijskom tržištu isporučiti JBL tehnologiju reprodukcije zvuka.

Špekulacije spominju da bi prvi Nokia SmartTV trebao imati dijagonalu od 55″ (139,7cm) i 4K rezoluciju. Na indijskom tržištu trebao bi se pojaviti uskoro, a vjerojatno ovisno o rezultatima u Indiji, Nokia će odlučiti hoće li se upustiti u organizaciju i globalne distribucije SmartTV-a.

Napomena: Naslovna fotografija je Nokia TV iz 90-ih.

via: NokiaMob

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]