Nokia službeno najavila SmartTV

Finska Nokia, inače proizvođač mrežne opreme koji licencira Nokia brend tvrtki HMD Global i Alcatel brend TCL-u za proizvodnju smartfona i tableta, odlučila je putem brend partnerstva ući i na tržište SmartTV-a, odnosno pametnih televizora.

Partnerstvo je sklopljeno s tvrtkom Flipkart, “indijskim Amazonom”, a isto tako je ograničeno na područje Indije. Flipkart će biti zadužen za proizvodnju i prodaju Nokia SmartTV-a, dok će Nokijin Brand Partnerships odjel vjerojatno nadzirati kontrolu kvalitete. Samsung je također uključen u cijelu priču jer će Harman, njihova podružnica specijalizirana za zvuk, po prvi puta na jednom TV-u na indijskom tržištu isporučiti JBL tehnologiju reprodukcije zvuka.

Špekulacije spominju da bi prvi Nokia SmartTV trebao imati dijagonalu od 55″ (139,7cm) i 4K rezoluciju. Na indijskom tržištu trebao bi se pojaviti uskoro, a vjerojatno ovisno o rezultatima u Indiji, Nokia će odlučiti hoće li se upustiti u organizaciju i globalne distribucije SmartTV-a.

Napomena: Naslovna fotografija je Nokia TV iz 90-ih.

via: NokiaMob

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT