Recenzija: Samsung Galaxy Beam

Prvi mobitel s projektorom predstavljen je još na MWC-u 2010 godine. U to doba ova relativno skupa tehnologija u prilično debelom kućištu jednostavno nije imala šansu za prođu na nemilosrdnom i zahtjevnom tržištu pa su u Samsungu cijeli projekt privremeno stopirali. Dvije godine kasnije, na MWC-u 2012. Samsung, sada financijski znatno ojačan i s većim mogućnostima ulaganja u nove tehnologije, ponovo predstavlja model s projektorom i naziva ga Samsung Galaxy Beam i8530. Za razliku od nesuđenog i8520, novi Beam ima nešto veći zaslon, više RAM-a i jači procesor, a naše iskustvo s njime pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 124 x 64.2 x 12.5 mm

– Masa: 143 grama

– Zaslon: 4,0“ LCD rezolucije 480 x 800 točaka, cca 230 ppi

– Procesor: Dvojezgreni Cortex-A9 takta 1 GHz

– Grafički procesor: Mali-400

– RAM: 768 MB

– Interna memorija: 8 GB

– Kamera: 5 MP

– Video kamera: 720p 30 fps

– OS: Android 2.3 Gingerbread

– FM Radio s RDS-om

– Baterija: 2000 mAh

Nedostaci

– Nije poznato hoće li dobiti nadogradnju na ICS

– Masa i debljina

Dizajn, kućište i zaslon

Promatran iz ptičje perspektive, Samsung Galaxy Beam izgleda kao Samsung Galaxy S Advance na čijoj je osnovi i izrađen, no s bočne strane vidljivo je deblji. Naravno, trebalo je negdje smjestiti i projektor, a s obzirom na tu okolnost dimenzije uređaja čak i nisu toliko velike.
Žuta oker traka po sredini uređaju daje određenu dozu živosti, ali s dizajnerske strane možda nepotrebno. Plastika iz koje je kućište izrađeno izgleda vrlo kvalitetno, a ukupan dojam držanja uređaja u ruci je odličan. S obzirom da je nešto deblji od većine današnjih smartphonea, djeluje i pomalo robusno.
Oni s istančanim osjećajem za estetiku primijeti će nerazmjer u dizajnu između prednje i stražnje strane. Jedna je elegantna, dok je druga prilično robusna. Poleđina je izrađena od izvrsne gumirane plastike koja ne dozvoljava klizanje uređaja iz ruku.

Samsung Galaxy Beam dolazi s TFT LCD zaslonom što je sada već relativno zastarjela tehnologija, pogotovo u usporedbi s najnovijim Super AMOLED zaslonima koje Samsung već neko vrijeme ugrađuje u svoje modele višeg cjenovnog ranga. Neovisno o tome, zaslon na Beamu osigurava ugodan rad i odličnu čitljivost te ukupan dojam čini sasvim zadovoljavajućim. Kontrast i prikaz boja za jedan LCD zaslon zapravo su izvanredni.Na preciznost i odaziv nemamo prigovora.
Rezolucija od 480 x 800 točaka na dijagonali 4” osigurava gustoću točaka od približno 230 ppi što je više nego dovoljno za dobar doživlja i ugodan rad. Usporedbe radi, Galaxy S II ima gustoću od 217 ppi. Kut vidljivosti također je iznad prosjeka LCD zaslona.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT