Recenzija: Samsung Galaxy Beam

Prvi mobitel s projektorom predstavljen je još na MWC-u 2010 godine. U to doba ova relativno skupa tehnologija u prilično debelom kućištu jednostavno nije imala šansu za prođu na nemilosrdnom i zahtjevnom tržištu pa su u Samsungu cijeli projekt privremeno stopirali. Dvije godine kasnije, na MWC-u 2012. Samsung, sada financijski znatno ojačan i s većim mogućnostima ulaganja u nove tehnologije, ponovo predstavlja model s projektorom i naziva ga Samsung Galaxy Beam i8530. Za razliku od nesuđenog i8520, novi Beam ima nešto veći zaslon, više RAM-a i jači procesor, a naše iskustvo s njime pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 124 x 64.2 x 12.5 mm

– Masa: 143 grama

– Zaslon: 4,0“ LCD rezolucije 480 x 800 točaka, cca 230 ppi

– Procesor: Dvojezgreni Cortex-A9 takta 1 GHz

– Grafički procesor: Mali-400

– RAM: 768 MB

– Interna memorija: 8 GB

– Kamera: 5 MP

– Video kamera: 720p 30 fps

– OS: Android 2.3 Gingerbread

– FM Radio s RDS-om

– Baterija: 2000 mAh

Nedostaci

– Nije poznato hoće li dobiti nadogradnju na ICS

– Masa i debljina

Dizajn, kućište i zaslon

Promatran iz ptičje perspektive, Samsung Galaxy Beam izgleda kao Samsung Galaxy S Advance na čijoj je osnovi i izrađen, no s bočne strane vidljivo je deblji. Naravno, trebalo je negdje smjestiti i projektor, a s obzirom na tu okolnost dimenzije uređaja čak i nisu toliko velike.
Žuta oker traka po sredini uređaju daje određenu dozu živosti, ali s dizajnerske strane možda nepotrebno. Plastika iz koje je kućište izrađeno izgleda vrlo kvalitetno, a ukupan dojam držanja uređaja u ruci je odličan. S obzirom da je nešto deblji od većine današnjih smartphonea, djeluje i pomalo robusno.
Oni s istančanim osjećajem za estetiku primijeti će nerazmjer u dizajnu između prednje i stražnje strane. Jedna je elegantna, dok je druga prilično robusna. Poleđina je izrađena od izvrsne gumirane plastike koja ne dozvoljava klizanje uređaja iz ruku.

Samsung Galaxy Beam dolazi s TFT LCD zaslonom što je sada već relativno zastarjela tehnologija, pogotovo u usporedbi s najnovijim Super AMOLED zaslonima koje Samsung već neko vrijeme ugrađuje u svoje modele višeg cjenovnog ranga. Neovisno o tome, zaslon na Beamu osigurava ugodan rad i odličnu čitljivost te ukupan dojam čini sasvim zadovoljavajućim. Kontrast i prikaz boja za jedan LCD zaslon zapravo su izvanredni.Na preciznost i odaziv nemamo prigovora.
Rezolucija od 480 x 800 točaka na dijagonali 4” osigurava gustoću točaka od približno 230 ppi što je više nego dovoljno za dobar doživlja i ugodan rad. Usporedbe radi, Galaxy S II ima gustoću od 217 ppi. Kut vidljivosti također je iznad prosjeka LCD zaslona.

Stranice: 1 2 3 4


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT