Recenzija: Sony Xperia tipo

Sony je ovu godinu obilježio politikom predstavljanja i lansiranja na tržište zaista velikog broja modela smartphone uređaja. Spletar ponuđenih uređaja je prilično širok, od najskupljih pa do cijenom najpristupačnijih, kakav je i Xperia tipo, o kojem ćemo se raspričati u ovom tekstu. Službeno je predstavljen početkom ljeta, a u prodaju na našem tržištu je stigao nedavno. Namijenjen je prvenstveno onima koji tek ulaze u svijet smartphone uređaja, ali isto tako i svim drugim, ne previše zahtjevnim korisnicima.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 103 x 57 x 13 mm
– Masa: 99 grama
– Zaslon: 3,2″ TFT-LCD 320 x 480  točaka, 180 ppi
– Procesor: Cortex-A5 takta 800 MHz
– Grafički procesor: Adreno 200
– RAM: 512 MB
– Interna memorija: 2,5 GB
– Utor za microSD memorijske kartice
– Kamera: 3,2 MP
– Video kamera: 640 x 480, 25 fps
– Operativni sustav: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
– Stereo radio s RDS-om
– Baterija: 1500 mAh

Prednosti

– U startu dolazi s ICS-om

– Solidne performanse

Nedostaci

– Kamera nema bljeskalicu ni autofokus

– Nema prednju kameru

– Nedovoljno jak vanjski zvučnik

Dizajn, kućište i zaslon

Sony Xperia tipo je uređaj malih dimenzija, barem kada govorimo o širini i dužini. S druge strane, manjim se brojkama ne može pohvaliti kad je u pitanju debljina jer ona iznosi nemalih 13 mm. Premda je na prvi pogled vidljivo da se ne radi o tankom i elegantnom uređaju, ne treba strahovati od nezgrapnosti, jer je ukupna konstrukcija s dizajnerske strane kvalitetno izvedena. Poleđina uređaja, odnosno poklopac baterije fino je zaobljen, što automatski olakšava manipulaciju i stvarnu debljinu ne čini problematičnom. Prednjom stranom dominira zaslon koji se nalazi u istoj ravnini s kapacitivnim tipkama, dok na dnu imamo posebnu cjelinu s natpisom Xperia, što zapravo ostavlja svojevrstan dizajnerski pečat i na neki način omogućuje da se Xperia tipo razlikuje u moru sličnih kreacija.

Što se tiče konstrukcije, Sony Xperia tipo ostavlja dobar dojam, unatoč potpuno plastičnom kućištu. Nema tragova bilo kakvom krckanju kućišta ili škripanju, no iluzorno je očekivati da se nešto slično neće pojaviti vremenom.

Sony Xperia tipo dolazi s TFT-LCD zaslonom koji je uobičajen za ovu cjenovnu kategoriju. Ono što ga razlikuje od novijih IPS zaslona je manji kut vidljivosti, dok su prikaz boja i kontrast na otprilike istoj razini. Isto vrijedi za odaziv i preciznost na koje nemamo zamjerki.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT