Recenzija: Sony Xperia U

Modelom Sony Xperia U zaokružujemo trilogiju testiranja najnovijih Sonyjevih modela iz serije Xperia sa slovnim oznakama S, P i U. Ova je serija zamišljena i izrađena na način da praktički istim dizajnom svih triju modela privuče kupce kojima je dizajn  važna stavka pri odabiru uređaja, ali i odličnim performansama te prihvatljivom cijenom. Ono po čemu se ova tri modela izvana razlikuju su uglavnom dimenzije. Sony Xperia S dolazi s 4,3 inčnim zaslonom, Xperia P s 4,0 inčnim, a najmanji Xperia U s 3,5-inčnim. Naravno, razlike se mogu pronaći i u hardveru, premda sva tri modela za pogonski stroj koriste dvojezgrene procesore. j

Karakteristike:

– Dimenzije: 112 x 54 x 12 mm

– Masa: 110 grama

– Zaslon: 3,5” LED-backlit LCD, rezolucije 480 x 854 točaka

– Procesor: Dvojezgreni Cortex A9 takta 1 GHz

– Grafički procesor:  Mali 400MP

– RAM: 512 MB

– Interna memorija 4 GB

– Kamera: 5 MP

– OS: Android 2.3 Gingerbread

– FM radio

– Baterija: 1320 mAh

 

Prednosti:

– Procesor i performanse

– Cijena

Nedostaci:

– Nema utor za memorijske kartice

– Stara verzija Androida

Dizajn, kućište i zaslon

Dakle, kao i kod dva veća modela, Xperije P i Xperije S, Xperia U dolazi u unibody, tj. jednodijelnom kućištu, obloženom finom plastikom koja onemogućuje proklizavanje. Na dnu se nalazi izmjenjiva kapica, koja u prodajnom paketu dolazi u dvije boje. Konstrukcija uređaja odiše čvrstoćom i ukupan dojam držanja u ruci je izvanredan.
Desni bok uređaja sadrži četiri tipke (uključivanje, dvije za podešavanje glasnoće i kameru) što na uređaju ovako malih dimenzije stvara popriličnu gužvu. Prstima će trebati neko vrijeme da se naviknu na pozicije i da izbjegnu pritiskanje neželjenih tipki. Na lijevom boku imamo samo micro USB utor, a na vrhu 3.5 mm audio utor. Poleđina je rezervirana za kameru i bljeskalicu.
Kao i druga dva modela, S i P, Sony Xperia U odlikuje se prozirnim dijelom na dnu kućišta koji u ovom modelu svijetli plavičastom bojom. Na njemu se nalaze oznake kapacitivnih tipki, no prave tipke nalaze se malčice iznad, isto kao na modelu S.

3,5” LED-backlit LCD zaslon donosi izvrsnu vidljivost na dnevnom svjetlu i solidne kutove vidljivosti. Premda se ne može podičiti dimenzijama bit će sasvim dovoljan prosječnom korisniku. Na odaziv i preciznost nemamo zamjerki pa možemo odmah zaključiti da je posao sa zaslonom izvrsno odrađen.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT