Recenzija: Sony Xperia U

Modelom Sony Xperia U zaokružujemo trilogiju testiranja najnovijih Sonyjevih modela iz serije Xperia sa slovnim oznakama S, P i U. Ova je serija zamišljena i izrađena na način da praktički istim dizajnom svih triju modela privuče kupce kojima je dizajn  važna stavka pri odabiru uređaja, ali i odličnim performansama te prihvatljivom cijenom. Ono po čemu se ova tri modela izvana razlikuju su uglavnom dimenzije. Sony Xperia S dolazi s 4,3 inčnim zaslonom, Xperia P s 4,0 inčnim, a najmanji Xperia U s 3,5-inčnim. Naravno, razlike se mogu pronaći i u hardveru, premda sva tri modela za pogonski stroj koriste dvojezgrene procesore. j

Karakteristike:

– Dimenzije: 112 x 54 x 12 mm

– Masa: 110 grama

– Zaslon: 3,5” LED-backlit LCD, rezolucije 480 x 854 točaka

– Procesor: Dvojezgreni Cortex A9 takta 1 GHz

– Grafički procesor:  Mali 400MP

– RAM: 512 MB

– Interna memorija 4 GB

– Kamera: 5 MP

– OS: Android 2.3 Gingerbread

– FM radio

– Baterija: 1320 mAh

 

Prednosti:

– Procesor i performanse

– Cijena

Nedostaci:

– Nema utor za memorijske kartice

– Stara verzija Androida

Dizajn, kućište i zaslon

Dakle, kao i kod dva veća modela, Xperije P i Xperije S, Xperia U dolazi u unibody, tj. jednodijelnom kućištu, obloženom finom plastikom koja onemogućuje proklizavanje. Na dnu se nalazi izmjenjiva kapica, koja u prodajnom paketu dolazi u dvije boje. Konstrukcija uređaja odiše čvrstoćom i ukupan dojam držanja u ruci je izvanredan.
Desni bok uređaja sadrži četiri tipke (uključivanje, dvije za podešavanje glasnoće i kameru) što na uređaju ovako malih dimenzije stvara popriličnu gužvu. Prstima će trebati neko vrijeme da se naviknu na pozicije i da izbjegnu pritiskanje neželjenih tipki. Na lijevom boku imamo samo micro USB utor, a na vrhu 3.5 mm audio utor. Poleđina je rezervirana za kameru i bljeskalicu.
Kao i druga dva modela, S i P, Sony Xperia U odlikuje se prozirnim dijelom na dnu kućišta koji u ovom modelu svijetli plavičastom bojom. Na njemu se nalaze oznake kapacitivnih tipki, no prave tipke nalaze se malčice iznad, isto kao na modelu S.

3,5” LED-backlit LCD zaslon donosi izvrsnu vidljivost na dnevnom svjetlu i solidne kutove vidljivosti. Premda se ne može podičiti dimenzijama bit će sasvim dovoljan prosječnom korisniku. Na odaziv i preciznost nemamo zamjerki pa možemo odmah zaključiti da je posao sa zaslonom izvrsno odrađen.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT