Android

Samsung Galaxy S25 Ultra će imati jednu kameru manje ali to nije nužno loša vijest

Samsung Galaxy S25 Ultra je još mjesecima daleko, ali kao što je uobičajeno, glasine počinu kružiti ranije. Tako danas izvjesni leaker na Twitteru prorokuje da će sljedeća iteracija Samsungove perjanice donijeti jednu kameru manje, a prenosi Gsmarena.

Povezano: Samsung Galaxy S24 Ultra - Neočekivani napredak! [Recenzija]

Naime, vidjeli smo da je Galaxy S24 Ultra došao s četiri kamere, a njegov nasljednik bi mogao donijeti tri. Ona koja će navodno nedostajati je 3x zoom kamera, čiju bi ulogu trebala preuzeti druga telefoto kamera, koja bi sa svojom periskop tehnologijom mogla donijeti više stupnjeva optičkog povećanja.

Osim 3x zoom faktora spominje se 4x do 5x te 6x do 7x, što u teoriji svakako nadomješćuje 3x povećanje. Ova informacija također implicira mogućnost da Samsung na svoj top model vrati optičko povećanje veće od 5x, kakvo inače trenutno koristi model S24 Ultra. Ukoliko upakira isti senzor, krajnji rezultat bi mogao biti još bolji.

Povezano: Samsung Galaxy S24 Ultra - dva mjeseca kasnije [Maraton test]

U primjeru S24 Ultre vidjeli smo da je 10x optički zoom smanjen na 5x, no zahvaljujući većem senzoru i njegovom crop faktoru, nije došlo do objektivnog gubitka kvalitete zumirane fotografije. Prema trenutno dostupnim informacija, a S25 Ultra će sadržavati isti ili sličan senzor, a u slučaju dodavanja novih leća u periskop, kvaliteta optički povećane fotografije se na koncu može i povećati.