Samsung Galaxy Watch 4 službeno predstavljen

Samsung je danas uz nove preklapajuće smartfone službeno predstavio i svoj novi pametni sat Samsung Galaxy Watch 4. Novi sat će biti dostupan u dvije varijante, običnoj veličine kućišta od 44 i 40 mm, te Classic verziji čije su varijante kućišta neznatno veće (46 i 44 mm). Naravno, razlika će osim u veličini biti i u kapacitetu baterije (veća kućišta 361 mAh, manja kućišta 247 mAh), ali i cijeni. Početna cijena standardnog Galaxy Watch 4 sata bi trebala biti 250 USD (približno 1600 kn za BT model), dok bi početna cijena Classic modela trebala biti 350 USD (2240 kn za 4G model).

Specifikacije sata su već prije procurile i do predstavljanja se nisu značajno izmijenile, ali su uglavnom bolje u odnosu na prethodnika. Galaxy Watch 4 će pogoniti novi Exynos W920 SoC izrađen u 5 nm procesu i popraćen s 1.5 GB RAM-a te 16 GB interne memorije. Kružni AMOLED zaslon rezolucije 450×450 piksela i maksimalne veličine 1.36 inča će biti zaštićen Gorilla DX staklom. Kućište teško svega 50g (Classic model) ima IP68 i MIL-STD-810G certifikat što znači da je sat otporan na udarce, a vodootporan je do 50 m dubine. Oba modela će biti dostupna s podrškom za LTE i Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, a lokacija će biti praćena putem GPS/Glonass/Beidou/Galileo sustava. Classic verzija sata će dolaziti s rotirajućim prstenom koji je zaštitni znak samsungovih satova.

Od senzora valja izdvojiti mogućnost snimanja jednokanalnog ECG-a, samsungov BIA senzor odnosno senzor analize bioelektrične impedancije ili sastava tijela što je popularno kod mnogih digitalnih vaga, zatim klasični SpO2 senzor te ostale senzore kao što su akcelerometar, žiroskop, geomagnetski senzor te senzor ambijentalnog osvjetljenja. Watch 4 će imati mogućnost mjerenja tlaka u krvi putem optičkog senzora, a dobro je znati da će sat automatski prepoznavati i do 40 različitih oblika vježbanja.

Samsung se odlučio odbaciti vlastiti Tizen OS i preuzeti Google Wear OS povrh kojeg je ugradio vlastiti One UI. Wear OS će donijeti mogućnost korištenja Google Maps navigacije kao i Google Pay načina beskontaktnog plaćanja uz koje će biti dostupna Samsung Pay usluga. Watch 4 će podržavati i Stravu ali i glazbenu aplikaciju Spotify.

Baterija bi trebala trajati i do 40 sati više u odnosu na prethodnika što nije malo, a Samsung je obećao brzo bezično punjenje u roku od 100 minuta što je pohvalno.

Sat bi na tržište trebao stići krajem mjeseca, a nadamo se da će Samsung osigurati uređaj za recenziju kako bi vas bolje upoznali s njim.

 

 

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT