Android

Samsung Galaxy Z Fold 6 i Z Flip 6: procurili prvi službeni renderi?

Oko mjesec dana je preostalo do službenog predstavljanja nove generacije Samsungovih sklopivih uređaja telefona Z Fold 6 i Galaxy Z Flip 6. Do sada smo već vidjeli cijeli niz glasina, špekulacija i procurjelih informacija, a danas nam stiže prava poslastica, i to iz Kazahstana.

Ilustracija u velikoj mjeri podsjeća na službenu, i u međuvremenu je uklonjena sa sporne web stranice, no prekasno ako pitate tehnološke paparazze.

Tako se ovaj render već dobrano proširio bespućima interneta, a što je najzanimljivije, prikazuje dizajn obaju sklopivih uređaja sa savitljivim zaslonima koji će u srpnju biti prikazani u Parizu.

Iz priloženog je vidljiv priličan zaokret u dizajnu, i to u stilu modela Galaxy S24 Ultra. Kućište slijedi smjernice četvrtastog oblika i oštrijih kutova, a sudeći po ranije procurjelim fotografijama, Galaxy Z Fold 6 će biti nešto širi i niži od prethodnika - Galaxy Z Fold 5, što će ga učiniti manje izduženim.

Iste dizajnerske smjernice očito koristi i model Z Flip 6, no s obzirom na manje dimenzije, kutovi će biti manje „ćoškasti“.

U svakom slučaju, ovo je pozitivan pomak u dizajnu Samsungovih preklopnih telefona, iako bi se na ukupnoj debljini kućišta itekako moglo poraditi, pogotovo u usporedbi s onim što nude npr. Huawei i Honor.

Izvor