Android

Samsung Galaxy Z Fold 6: Nove fotografije maketa potvrđuju novi dizajn

Ice Universe je na svom X profilu još jednom podigao raspoloženje zaljubljenicima u sklopive telefone sa savitljivim zaslonima. Ovoga puta je objavio fotografije maketa Samsunga Galaxy Z Fold 6, koji će službeno biti predstavljen 10. srpnja u Parizu. Podsjetimo, makete služe kao pomoć proizvođačima maskica i ostale opreme, kako bi u trenutku lansiranja imali spremne svoje proizvode. Na žalost Samsunga, ali i svih drugih proizvođača, čuvanje tajni im nije jača strana.

Ovo curenje još jednom potvrđuje dosadašnje glasine o djelomičnoj promjeni dizajna Samsungovog najskupljeg mobitela, koja se odnosi uglavnom na oblik kućišta. Po uzoru na Galaxy S24 Ultra, Fold 6 će doći u četvrtastom kućištu prilično oštrih kutova. Neki time možda neće biti zadovoljni, no mi smatramo da je ovo dizajnerska promjena u pravom smjeru. Naime, prilično je izvjesno da ćete na ovako skupom uređaju koristiti maskicu koja će ublažiti „rezanje“ dlanova, a istovremeno će ga zaštititi od udaraca i padova.

Najvažniji dio priče svakako je simetričnost vanjskog zaslona. Za razliku od prethodnika kao što su Galaxy Z Fold 4 i Galaxy Z Fold 5, šestica će imati jednaku debljinu rubova, a i sam zaslon će biti niži i širi, te posljedično tome i na višoj razini upotrebljivosti u sklopljenom stanju. Ono što bismo htjeli vidjeti, a ni ovoga puta očito neće biti ostvareno, je smanjenje ukupne debljine kućišta. Vidjeli smo da su Huawei i Honor ovu disciplinu davno savladali, no Samsung očito vješto iskorištava njihovu ograničenost djelovanja pa čak i nezainteresiranost za plasiranje ovih uređaja na globalno tržište. Huawei je sam po sebi ograničen sankcijama, dok se kod Honora još uvijek ne vidi volja za agresivnijim napadom na globalno tržište.

Kao i uvijek, slijedi napomena. Radi se o neslužbenim informacijama, i kao takve ih treba uzeti s rezervom.