Samsung i LG navodno prestaju opskrbljivat Huawei komponentama [Dopunjeno: reakcija Huaweija]

Ovog mjeseca, točnije 15.9., ističe period kojeg je jednom od uredbi o pooštavanju sankcija protiv Huaweija odredio američki predsjednik Donald Trump u kojem tvrtke koje surađuju s Huaweijem, a u svom proizvodnom procesu koriste američku opremu, mogu dostaviti već naručene prozivode. Za nove narudzbže potrebno je ishoditi dozvolu od administracije.

Iako se prvotno tumačilo da spomenuta uredba cilja na TSMC, najvećeg svjetskog proizvođača procesora, ispostvalja se da ona uključuje i ostale komponente i proizvođače istih. Tako južnokorejski mediji pišu da Samsung i LG Display ovaj mjesec prestaju s isporukom zaslona Huaweiju, prenosi Reuters. Osim zaslona, Samsung prestaje s obskrbom ostalih komponenti poput memorije, a isto će učiniti i drugi južnokorejski proizvođač čipseta SK Hynix.

Obustava suradnje posljedica je američkih sankcija Huaweiju jer u suprotnom bi se iste sankcije mogle primijeniti i na tvrtke dobavljače. Čini se da od 15. rujna Huawei ulazi u svojevrsni endgame, odnosno početak završne faze borbe s američkim sankcijama. Kineska tvrtka navodno je uskladištila dovoljno komponenti za normalno poslovanje do kraja prvog tromjesečja sljedeće godine, odnosno za narednih 6 mjeseci pa je pitanje što nakon toga? Hoće li američka administracija početi davati licence određenim američkim tvrtkama ili će Huawei pronaći konkurentne kineske alternative?

Dopuna: objava iz Huaweija:

Huawei je izgradio širok sustav dobave i ne ovisi o pojedinačnim dobavljačima. Imamo tehnološko rješenje za održavanje dobave zaslona i nastavit ćemo surađivati s dobavljačima kako bismo potrošačima pružili još bolje proizvode i usluge.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT