Samsung u 1. kvartalu ostvario rast dobiti od čak 44%

U prvom kvartalu ove godine, Samsung Electronics je ostvario rast dobiti od čak 44%, vidljivo je iz najnovije prognoze koju je objavila ova kompanija. Tako je konsolidirana dobit u spomenutom razdoblju iznosila 8,3 milijarde dolara, što je 44,19% više u odnosu na prvi kvartal 2020. godine. Ukupni prihodi su iznosili 58 milijardi dolara, što je 17,48% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Razlog ovako velikom rastu prihoda i dobiti svakako je snažna prodaja nove Galaxy S21 serije mobitela, koji su ove godine predstavljeni ranije nego inače pa je isto tako ranije počela i prodaja. No, bez obzira na raniji start koji je posljedično povećao prihode u prvom kvartalu, Galaxy S21 serija također bilježi i bolje prodajne rezultate od lanjske S20.

Ukoliko još niste, svakako pročitajte i pogledajte naše recenzije Samsung Galaxy S21 i Samsung Galaxy S21 Ultra uređaja.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT