Sony Xperia 1 će stalno raditi u 4K rezoluciji

Sony Xperia 1, prvi smartfon s filmskim 21:9 odnosom stranica zaslona, donosi i 4K rezoluciju, a ako je vjerovati moderatorima na Sonyjevom službenom forumu, neće imati opciju njezinog smanjivanja kao neki prijašnji modeli, već će stalno raditi u 4K, u ovom slučaju 3840 x 1644 piksela.

Aplikacije koje dolaze s uređajem također će raditi u 4K rezoluciji. Prema istom izvoru, sve ostale koje ju ne podržavaju, radit će normalno u HD, i to dok ne dobiju podršku za 4K, naravno, ako je njihovi proizvođači uopće uvedu.

Iskreno, nije nam najjasnije zbog čega je ovakva odluka donesena. Jasno je da 4K rezolucija na zaslonu smartfona baš i nema puno smisla, osim ga povremeno koristite u VR uređaju. Upravo zato je važna mogućnost odabira rezolucije, a njezino fiksiranje na 4K će samo povećati potrošnju baterije.

Sony Xperia 1 službeno je predstavljen na MWC-u u Barceloni prije mjesec dana, ali službene informacije o početku prodaje na našem tržištu još nemamo. Cijena u Velikoj Britaniji bi trebala iznositi 849 funti, što odgovara iznosu od oko 7400 kuna.

Izvor

Via

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]