Twitter će danas navodno prihvatiti ponudu Elona Muska o potpunom preuzimanju [Dopuna: potvrđeno]Elon Musk, najbogatiji čovjek na svijetu, nedavno je kupio 9% dionica Twittera za oko 3 milijarde dolara, čime je postao njegov najveći pojedinačni dioničar.Namjera o potopnom preuzimanju ove društvene mreže izronila je prije nekoliko dana, kad je ponudio čak 43 milijarde dolara za otkup svih dionica, što je kompanija protumačila pokušajem neprijateljskog preuzimanja.

No ipak, danas je objavljeno kako uprava Twittera ozbiljno razmatra Muskovu ponudu, koja bi, prema nekim glasinama mogla biti prihvaćena danas u toku dana po američkom vremenu.

Musk je poznat kao aktivni korisnik ove društvene mreže, a najveće kritike koje je kompaniji upućivao odnosile su se na ograničavanje slobode govora. Njegovim preuzimanjem, Twitter bi mogao postati osjetno slobodnija mreža, no kod nekih postoji bojazan da će ju kao jedini vlasnik pokušati maksimalno prilagoditi svojoj interpretaciji slobode.

Što će od svega na kraju biti, saznat ćemo u narednim satima. Na koncu napomenimo kako je kupnja Twittera odvojena od njegovih kompanija Tesla i SpaceX.

Dopuna: Twitter je danas poslijepodne (po našem vremenu) objavio da je prihvatio Muskovu ponudu.