Usporedni test kamere: Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z i HTC One

Prva epizoda usporednih testova ovogodišnja tri kralja: Samsunga Galaxy S4, HTC-a One i Sonyja Xperije Z kreće usporednim testom kamere. Kao što znate, Samsung i Sony imaju 13 MP senzor, dok je HTC na svoj top model ugradio 4 MP senzor s tzv. UltraPixel tehnologijom koja se svodi na povećanje fizičke dimenzije piksela (ćelija), koji su u stanju primiti više svjetla te bi u konačnici trebali dati veću kvalitetu fotografije.

Ovakve razlike u pristupu fotografiji nemoguće je objetkivno usporediti, no budući da sva tri modela pretendiraju na Android prijestolje za ovu godinu, pokušat ćemo najbolje što možemo. U tu svrhu smo cropali nekoliko fotografija snimljenih u različitim svjetlosnim uvjetima i međusobno usporedili rezultate. Za HTC One je korišten isti kadar, no iz objektivnih razloga on je manji, sukladno ograničenosti veličine slike. Ukoliko želite, možete ih sami zumirati i usporediti s prethodna dva.

Isto tako, na dnu možete pronaći linkove prema ovim fotografijama u punoj rezoluciji te još nekima snimljenim istim uređajima i pogledati ih na cijelom zaslonu monitora.

Primjer 1: vanjsko svjetlo

Samsung Galaxy S4 (100% crop):

Sony Xperia Z (100% crop):

HTC One (100% crop):

Primjer 2: unutarnji prostor (vrlo slaba osvijetljenost)

Samsung Galaxy S4 (100% crop):

Sony Xperia Z (100% crop):

HTC One (100% crop):

Primjer 3: Macro (sumrak)

Samsung Galaxy S4 (100% crop):

Sony Xperia Z (100% Crop):

HTC One (100% crop):

Primjer 4. Potpuni mrak (bljeskalica)

Samsung Galaxy S4: (100% crop)

Sony Xperia Z (100% crop):

HTC One (100% crop):


Galerija Samsung Galaxy S4

Galerija Sony Xperia Z

Galerija HTC One

Primjerci 1080p videa

Samsung Galaxy S4:

Sony Xperia Z:

HTC One:

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT