Usporedni test kamere: Samsung Galaxy S4, Sony Xperia Z i HTC One

Prva epizoda usporednih testova ovogodišnja tri kralja: Samsunga Galaxy S4, HTC-a One i Sonyja Xperije Z kreće usporednim testom kamere. Kao što znate, Samsung i Sony imaju 13 MP senzor, dok je HTC na svoj top model ugradio 4 MP senzor s tzv. UltraPixel tehnologijom koja se svodi na povećanje fizičke dimenzije piksela (ćelija), koji su u stanju primiti više svjetla te bi u konačnici trebali dati veću kvalitetu fotografije.

Ovakve razlike u pristupu fotografiji nemoguće je objetkivno usporediti, no budući da sva tri modela pretendiraju na Android prijestolje za ovu godinu, pokušat ćemo najbolje što možemo. U tu svrhu smo cropali nekoliko fotografija snimljenih u različitim svjetlosnim uvjetima i međusobno usporedili rezultate. Za HTC One je korišten isti kadar, no iz objektivnih razloga on je manji, sukladno ograničenosti veličine slike. Ukoliko želite, možete ih sami zumirati i usporediti s prethodna dva.

Isto tako, na dnu možete pronaći linkove prema ovim fotografijama u punoj rezoluciji te još nekima snimljenim istim uređajima i pogledati ih na cijelom zaslonu monitora.

Primjer 1: vanjsko svjetlo

Samsung Galaxy S4 (100% crop):

Sony Xperia Z (100% crop):

HTC One (100% crop):

Primjer 2: unutarnji prostor (vrlo slaba osvijetljenost)

Samsung Galaxy S4 (100% crop):

Sony Xperia Z (100% crop):

HTC One (100% crop):

Primjer 3: Macro (sumrak)

Samsung Galaxy S4 (100% crop):

Sony Xperia Z (100% Crop):

HTC One (100% crop):

Primjer 4. Potpuni mrak (bljeskalica)

Samsung Galaxy S4: (100% crop)

Sony Xperia Z (100% crop):

HTC One (100% crop):


Galerija Samsung Galaxy S4

Galerija Sony Xperia Z

Galerija HTC One

Primjerci 1080p videa

Samsung Galaxy S4:

Sony Xperia Z:

HTC One:

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT