Xiaomi Redmi Note 3 - Službeno

Xiaomi-Redmi-Note-3

Xiaomi je u Kini upravo predstavio najnovijeg člana Remi Note obitelji. Stigao je Redmi Note 3 i to u metalnom kućištu debljine 8,65 milimetara. Uređaj ima 5,5-inčni 1080p zaslon, a za pogon koristi MediaTekov Helio X10 procesor u kombinaciji s 2 ili 3 GB RAM-a, ovisno o modelu. Kao što je to već uobičajeno, 16 GB verzija dolazi s 2, a 32 GB s 3 GB radne memorije

Primarna kamera sadrži senzor od 13 megapiksela i donosi phase detection autofocus. Redmi Note 3 je prvi Xiaomijev model koji dolazi s čitačem otisaka prstiju, a smješten je na poleđini i prema riječima Xiaomijevih inženjera, može otključati uređaj u svega 0,3 sekunde, a služit će i za mobilna plaćanja. Možda najzanimljiviji detalj je baterija kapaciteta od čak 4000 mAh, koja će mu zasigurno osigurati višednevnu autonomiju, no za potvrdu toga morat ćemo pričekati prve testove. Uređaj dolazi s Androidom 5.1 Lollipop i uobičajenom Xiaomijevom MIUI nadogradnjom sučelja.

Redmi Note 3 dolazi u srebrnoj, zlatnoj i tamno sivoj boji. Cijena 16 GB verzije u Kini bi trebala iznositi oko 140 dolara, a 32 GB 172 dolara. Naravno, za očekivati je da cijene za europsko tržište budu nešto veće.

Xiaomi-Redmi-Note-3 Xiaomi-Redmi-Note-3-1 Xiaomi-Redmi-Note-3

Xiaomi-Redmi-Note-3-2