YouTube nakon 12 godina mijenja logo i donosi podršku za gledanje okomitog videa

Otkako je kupio YouTube, Google njegov logo nije dirao. Sve do sada. Nakon 12 godina postojanja ovog servisa, došlo je vrijeme za redizajn prepoznatljivog loga, koji sada sadrži cijelo ime u crnom fontu, s dodatkom simbola pokretanja reprodukcije.

No nije sve u logu. Google je prilagodio i samu aplikaciju kako onu na webu, tako i mobilnu. Najveća novost je bolja podrška za vertikalne videe (da, to su oni pristigli s iPhone generacijom koja ga nije znala okrenuti vodoravno).

Budući da korisnici u međuvremenu nisu shvatili prednosti vodoravnog videa i time si olakšali naknadno gledanje, Google je YouTube aplikaciju prilagodio upravo njima i njihovim žrtvama. Sada je okomiti video moguće gledati držeći mobitel – okomito, a video se prikazuje u svom izvornom obliku, sa samo malim dodatkom upravljačke ploče na dnu. “Moja glupost napokon se isplatila”, rekao bi George Costanza.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]