BlackBerry 10 kreće sa 70.000 aplikacija

Sutra je veliki dan za RIM, ali i za sve BlackBerry fanove koji nisu izgubili nadu u povratak ovog proizvođača među žive. Sutra napokon stiže taj 30. siječnja kada će RIM i službeno predstaviti BlackBerry 10 OS kojeg razvija već godinama i koji zamjenjuje sve dosadašnje BlackBerry operativne sustave. Dakle, slično kao i Microsoft prije dvije godine, RIM danas kreće od nule. No, ta nula ipak nije nula u pravom smislu riječi jer se RIM već ranije pobrinuo da prilikom lansiranja novog OS-a korisnici ne moraju čekati na mnoge aplikacije. S developerima je na vrijeme organizirao razvoj novih aplikacija i preradu starih za rad na novoj platformi.

Tako će nova trgovina aplikacijama pod nazivom BlackBerry World startati sa 70.000 BlackBerry 10 aplikacija, među kojima bi trebale biti i on najpopularnije. Ovim si RIM osigurava “leteći start” što daje izvjesnu nadu u inicijalni uspjeh nove platforme, a sukladno tome i preživljavanje kompanije.

BlackBerry 10 je RIM-ova zadnja oklada. Ako u dogledno vrijeme ne uspije postići veću popularnost rasprodaja ostataka kompanije će postati samo pitanje vremena.

Paralelno s predstavljanjem novog OS-a trebali bi biti predstavljeni i najnoviji uređaji BlackBerry X10 i BlackBerry Z10.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT