Gigabyte GSmart Simba SX1 – Recenzija

U moru cijenom pristupačnih smartfona vrlo sličnih karakteristika naizgled se čini da je samo potrebno pokazati prstom, ali kad krenete s dubljim proučavanjem detalja stvari se počnu komplicirati. Ipak, tu i tamo pojave se uređaji kao što je Gigabyte GSmart Simba SX1 koji pozornost odvlači izvrsnim dizajnom i procesorom trenutno najpopularnijeg proizvođača – Qualcomma. Kako se Simba proveo u našem društvu i kakvu nam je priču o sebi ispričao, pročitajte uz nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 144 x 73 x 9,5 mm

Masa: 165 grama

Zaslon: 5,0” IPS LCD 1280 x 720, 294 ppi

SoC: Qualcomm Snapdragon 400

CPU: 2x Krait na taktu 1,4 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 4 GB (dostupno 2,2 GB)

Utor za micro SD memorijske kartice

Povezivanje: WiFi 802.11 a/b/g/n, WiFi Hotspot, Bluetooth, GPS

3G: HSPA+

4G: –

OS: Android 4.2 Jelly Bean

Kamera: 13 MP/1080p

Prednja kamera: 2 MP

FM Radio

Baterija: 1900 mAh

Prednosti

Dual SIM

Dobar dizajn

Hardver i performanse

Puna verzija Kingsoft office aplikacije

Osjetno bolja kamera nego kod prethodnika

Cijena

Nedostaci

Relativno mala interna memorija

Bljeskalica nije najbolje usklađena sa softverom kamere

Dizajn, kućište i zaslon

 IMG_5085 IMG_5088 IMG_5090 IMG_5091 IMG_5093 IMG_5094 IMG_5096 IMG_5097 IMG_5098 IMG_5099 IMG_5100

Kod generičkih „Kineza“ nismo navikli na neku posebnu predanost dizajnu, premda je kod ovog modela vidljivo da je itekako paženo na izgled. Okvir je izrađen iz izvjesne imitacije aluminija, ali stilski vrlo lijepo izveden. Odlično se uklapa u ravninu zaslona s kojim čini cjelinu prednjeg dijela. Straga imamo poklopac baterije izrađen od gumirane plastike koji osigurava ugodan hvat i neće tek tako iskliznuti iz ruku, a niti ne ostavlja otiske prstiju.

Prazan prostor oko zaslona iliti “meso” nije preveliko u odnosu na cjelovitu površinu i to na kraju osigurava prihvatljive ukupne dimenzije. Zbog skladnog dizajna, ovaj se model čak doima manjim nego što zapravo jest. Masom od 165 grama Simba se ne svrstava u lakše uređaje, ali u svakom slučaju njegova masa odgovara dimenzijama.

ekran

5 inča kao izvjesna gornja granica dijagonale zaslona za smartrfone postavljena je ove godine i još uvijek predstavlja svojevrsnu paradigmu. Neki su ju proizvođači, poput LG-a čak malo i probili (5,2“), ali se većina slaže oko toga da u ovom trenutku sve preko toga ulazi u kategoriju phableta. Rezolucija zaslona Simbe SX1 iznosi razumnih 1280 x 720 točaka što osigurava gustoću od respektabilnih 294 ppi. Kutovi vidljivosti su izvrsni, a isto vrijedi za preciznost i odaziv, kao i vidljivost na dnevnom svjetlu.

Za moj osobni ukus, prikaz boja na zaslonu je malo izblijeđen, pogotovo tamnije nijanse, no razlog tome je vjerojatno naviknutost na AMOLED-e, a kao jedinu objektivnu primjedbu naveo bih tragove koje po zaslonu ostavljaju prsti.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT