Glasine: Note 8 dolazi sa 6,3-inčnim zaslonom i čitačem otisaka prstiju ispod njega

Galaxy S8 i S8+ su službeno predstavljeni i sad samo čekaju ukrcavanje na vlak za police trgovina, na kojima će osvanuti 21. travnja. Zato se sada počinje špekulirati o jesenskom flagshipu – Noteu 8. Za sada barem mislimo da će se tako zvati, budući da je brand lani doživio prilično velik udarac.

Prema najnovijim glasinama, Note 8 će stići sa 6,32-inčnim zaslonom, a čitač otisaka prstiju bi se mogao vratiti naprijed. Za razliku od Galaxyja S8 i S8+, koji ga sadrže pozadi, Note 8 bi mogao koristiti čitač ugrađen u sam zaslon, što znači da mu nedostatak okvira kućišta neće predstavljati problem.

Pored ovih glasina, već su počele kružiti i one o Galaxyju S9. Ipak, ovdje nema ništa spektakularno, osim informacije da je Samsung već sada počeo raditi na njegovom zaslonu, što je malo ranije nego inače. Naravno, ovo ne znači nužno da će ga ranije i lansirati, već jednostavno da se na vrijeme priprema.

 
      
  • Neo

    Note je sve, definitvno najbolji i najkompletniji uređaj za power usere!

  • Kmica

    Više nisu glasine kad je samsung u pitanju, nego informacije. Idemo dalje.

  • Jadranko Pavlotić

    Note je klasa za sebe i nisu ludi da ga ukinu samo tako

  • Ed

    Koja je poanta notea 8 uz s8+?

  • Hari

    Haha koja kolicina ovaca ovdje to nisu istine… Po fluidnoscu nexus 6p pojede bilo koji note cak i onaj koji je bio navodena raketa…ali nista danas ne iznenaduje reklama prodaje sve i svasta pa cak i smece po skupoj tarifi pitajte samo iovce ali cini mi se u godinu dvije da su samsungovce isto razvili dobru vunu…ali da zaboravio sam spen uff to je tako korisni ficer da ga koristi 0.01% korinika vise od 2 puta…

  • Mali

    Samo se ti pjeni…netko voli dobro platiti za nešto ‘lijepo’ i relativno ‘dobro’…u čemu je problem!?…žao ti je mojih novaca!?…ako meni nije, nemoj da tebi bude!…uživaj u lijepom danu!

  • Majan23

    Nikad nisam bio dobar u trošenju tuđih novaca. Kakav je to osjećaj?

  • Nek

    Je u pravu si bilo koji note (2,3,4,5) hmmm nekako su to uređaji cini mi se malo stariji od nexusa??? A sto je sa note 7 (na stranu baterija), nemoj pricat gluposti molim te ako nisi uređaje koristio, a i očito kako pričaš o spenu vidim da ti mob služi za otovoriti index, net, i eventualno koji selfi za instagram! Poštedi nas molim te!

  • Hari

    Uuu bleee blee stvarno nekad treba uvest porez na budale i krkane tad bi mi bili svicarska… Imao san priliku koristit note 7 i imao san priliku malo vise koristit kao primarni telefon nexusa i radim sa mobitelima i stojim iza toga sto kazem da je to samsungov porez na budale…ako ste se prepoznali zao mi je, jer ste se odma uskokodakali ono pravo fanboyevski ne prihvacat drugo misljenje… I da na mob ima 20 tak aplikacija koristim dosta cesto mail i office i svu silu nekih drugih programa tako da mogu bit relevantan jer sam sve top modele imao u rukama neke vise neke manje ako je tebi i drugima ok kupit kvarljivi mob tipa note 7 i samsung se kune da je najsigurniji mob ikad nakon pocetnog fijaskai a znamobkako je to zavrsilo to nesto govori o inteligenciji i pameti a ocigledno i o nedostatku iste…

  • Zivago

    Ti radis sa mobitelima a ja mislio da si lektor…jao kako sam samo pogrijesio

    Ispricavam se

  • Najjstarija djeca

    Znači ,tehnologija kojoj će mo se diviti za pola godine,godinu već postoji sada😁

  • Note je Note, sve ostalo su samo smartfoni 🙂

  • Neo

    Radio on tio sam ti rec s cim, office radi isto na svim top end mobitelima, evo vidis meni je cila tvrtka spojena na mob od video nadzora, servera sa bazom, kase, alarmi i sa ne naprajam dalje, spen je korisniji nego iko misli, a danas pricati o fluidnosti te klase mobitela je smijesno, trenutno koristim iphone 7 plus, vise lagova ima nego proslogodisnji s7 npr. Mozda sam bas pogodio na neki losiju seriju ali ima problema! Da ne spominjem npr neugodnost kad sam radio kao dj pa mi je na pioneeru cdj2000 blokao iphone i normalno stala glazba. A npr. Nexus nema nikakav ip certifikat niti je otporan na prasinu niti na vodu, isto nesto sto je danas jako bitno! I na kraju krajeva ni cijena toga nexusa nije nesto sto bi trebalo biti prednost pred ostalim.

  • Neo

    I da ne zaboravim na nexusu 3gb rama snapdragon 810 kojem bolje da ne spominjem throttle i koliko performanse padnu u multitaskingu, da sve je to fino kad radis samo jednu aplikaciju, otvori ih 3 istovremeno pa vidi. Mome ocu odlicno s6 edge radi fluidniji od iphona 7 ali trik je da korisit samo internet i pozive i nesto kameru, mobitel fantazija, dok je bio u mene ugusio ni se nakon 15 min koristenja taj isti snapdragon kao u nexusu! Svako ima svoj izbor ali usporediti nexus 6p sa note 7 u najmanju ruku smijesno!

  • Neo

    Pardon, HTC one m9 mi je bio sa snap 810 vise i sam i zaboravio

  • Hari

    Ja se kladim kralju da je nexus bez obzira na hadver u svemu navedenom fluidniji i bolji od bilo kojeg samsunga prosle sadasnje i buduce generacije znaci 6p a di je onda pixel… A ti tvrdi sto oces ali svako sto cak i povrsno prati trziste mobitela tvoju izjavu uzima za smjesnu. Da samsung i optimizacija i onda se nade blatit iph koji ne moze bit bolje optimiziran… Ajde ti tamo vrtit sta god vrtis kupi samsunga i budi uvjeren da samsung ima najbolji android samo nemoj se bas brukat u javnosti…

  • a

    tako je to oduvik… misliš da apple nema već razrađen do u tančine iphone 8, ako ne čak i 9… ali prvo triba zaraditi na svima njima… profit je majka svima

  • Kmica

    Ovi što o fluidnosti i brzini uređaja pričaju u današnje vrijeme su čudo, znači ili nemate para ili pojma jedno od to dvoje, to dovodi do sranja po tom mobitelu, brandu ili čemu već. Ko god kaže da je imao loše korisničko iskustvo sa samsungom, znači da mu je nešto falilo od funkcija, laže. Ili mob koristi za selfije i status u društvu.

  • Mijo Žužul

    Dajte sad do izlaska Notea 8 barem jednu glasinu dnevno!

  • Neo

    Ma kladi se ti što hoćeš ali te molim da upališ na tome nexusu 3 aplikacije od jednom znaci u tri neovisna prozora sto samsung moze jos od s6 edge pa koristi ih odjednom da sve rade nekih pola sata pa mi se javi o fluidnosti, ako to taj uređaj uopce moze! Normalno da je fluidniji kad ima cisti android isti stvar mozes napravit i sa samsungo ili sa xiaomiem ili huaweiem stavis custom cisti rom i lagano picis isto kao i na nexusu! To ti je neka usporedba amo iz golfa jedinice izbacit sve osim šasije i sjedlaa i stavit gti motor od 100 konj i vidi ide brze od golfa 6 gti, pa normalno kad nema ni 500 kila!

  • Hari

    Smijesno zbog cega? Jesi koristio taj mob pa znas da ne radi kako treba ili govoris to onako rekla kazala? Lipo sam reka i stojim iza toga nista trenutno na trzistu se ne moze usporedivat u android svitu po brzini fluidnosti i stabilnosti sa nexusima, nexus 6p je prica za sebe pojede prozvace i ispljune sve samsunge cak i tu famozu 8…pixel nisam ima priliku koristit pa ne znan kakav je ko telefon ali mislim da je to opet u android svitu klasa za sebe zato i konstatno drzi cijenu… I onda se neko nade pametovat o samsungu i ispoliranosti softwera ali ajde lolo uzmi s8 i 6p i sve to pokreni pa cemo vidit sto ce ti se prije rusit i javljat greske aplikacija… Danas svaki amater umisli da kad plati nesto da je to najbolje, e pa kad nije nemozes mi tvrdit da vanila android koji je super ispoliran cak na slabijem hardveru nije brzi fludiniji i bolje radi od onog samsungovog smeca na najacem mogucem hardveru..jedino ako ga rootas i stavis cyogen mod onda bi se vec dali raspravljat ali samo nabrajas kako tebi ovo tebi ono daj konkretne cinjenice, a njih nigdi neces nac da je samsung brzi od vanile, cak vanila vivax bude brzi od j i a serije sto cemo dalje raspravljat
    .

  • Hari

    Lagwiz i gapps greska ljubav na prvi pogled… Ah ti samsung romanticari nikako da srede pokusali su sa grace uxiom ali google im uvalio gresku :l

  • Mali

    Način na koji objašnjavaš svoje mišljenje je razlika između krkana i normalnih ljudi!

  • Mustrashh

    Korisnicko iskustvo nema veze sa funkcijama. Ja sam 3T platio vise nego neki S7, jer S7 sam mogao za 400-500kn kupiti jeftinije preko njuskala u to vrijeme (nov naravno).

    A nisam. Jer dobio bih bolji ekran i bolju kameru. I to je to. Izgubio bih bas to korisnicko iskustvo, brzinu, bateriju, customizaciju (root), itd.

    Samsung je meni osobno pojam za uzasno ruzan UI + spor mobitel (u usporedbi sa nexusima i oneplusom barem).

  • Judge Judy

    Al nije nesto pretjerani brza mislim da xiaomi ima jedan mob s takvim senzorom i ljudi nisu bili zadovoljni

  • Neo

    Pa mjenjam uređaje svako 3 mjeseca svih mogucih premium marki tako da znam sto govorim, o cemu pricas covjece o nekom nexusu od dvije generacije prije sa s8 usporedit aloooo ej, smjesan si, nexusu nije uopce optimiziran nego je gol nema nista u njemu nije napucan pustim glupostima, normalno da cu mijenjat orginal rom na bilo kojem uređaju jer imaju gomilu sranje bespotrebnih na sebi! Pa upali neke aplikacije koje zahtijevaju malo hardwerske snage pa cemo onda pricat, i btw npr note 7 mi se nije srusio niti jednom imao sam ga od kraja 7 do pola 10 mjeseca a kao bio je kritican eksplozije i ta sranja! Ti mozes imat svoja uvjerenje koja oces al rec nekome da je glup jer je kupio premium telefon koji su vidi cuda svi mobilni portali proglasili uređajem godine je najmanje smijesno!

  • JFK

    Ne nerviraj se. Hari je stari trol koji zbog vlastitih fristracija konstantno sere po Smasungu. Ne kažem ni ja da je Samsung bogom dan, dapače, oni kao firma meni isto idu na živce, ali nema teme koju ne zatrola sa svojim pizdarijama i redovito kao alternativu ponudi Honor 😀

    Inače, dosad je već u nekoliko navrata prorokovao propast Samsunga.
    Uz to što zna sve o mobitelima, očito je i meštar za biznis.

  • Neo

    Prica covik pizdarije ima on nekih vecih problema od androida na nexusu i samsungu!

  • Hari

    Nisam prorokovao propast nego pad a zamisli padaju i to debelo… I tocno se dogada sto sam tad napisao a to je da ce postat dobavljaci drugim proizvodacima i da ce im tu lezat najveca lova… Ali necu se samsungovu trolu opravdavat i kad sam ja to gura honor mozes li mi rec kad sam ga ikad spomenio osim u temi nekog mob koji je okej kupnja za malo para?
    Stvarno trolovi i fanboysi na aparatima cim se nesto negativno napise o samsungu…

  • Hari

    Steta pa nisam imao s7 3 puta na servisu pa ne znan koji je to premium telefon koji su svi portali proglasili najboljim…
    I imas tako more primjedbi….a to sto su ga proglasili super meni ko krajnjem korisniku ne znaci nista….

  • Neo

    Meni niti jedan od samsunga nije zavrsio na servis od notea 2,3, note edge, s6 edge, isto kao niti kultni HTC hd2 na kojem je nema koji os nije bio, pa sve do nokie 3310, mislim da je bilo preko sto uređaja od kojih su na servis zavrsili iphone 3gs, 4, i sada će 7 plus. Niti jedan sony mi nije zavrsio na servisu mozda stvarno imam srece al logicno je da ce veci broj iphonea i samsunga zavrsit na servisu pa najvise ih se i prodaje!

  • Kmica

    Zavisi kome je šta korisničko iskustvo, meni je da ima sve funkcije koje mi olakšavaju korištenje istog evo navest ću ti jednu npr, mate 9 ima tipku za glasnoću na desnoj strani što meni kao dešnjaku stvara problem ako želim utišati razgovor dok razgovaram s nekim, mobitel ispada iz ruke jer leži na palcu kojim jedino možeš stisnuti tipku, to meni živce jede i kvari moje korisničko iskustvo i takvih sitnica ima već 10 na ovom mobitelu. Vi ne znate ništa nego neke lagove spominjati, ja sam se s lagom pomirio ’98 s mojim prvim kompjuterom i od tad je sve samo bolje, s druge strane ste djeca s izjavama ovaj jede ovoga u brzini, vanila brži od TW, ono kad ti ništa ne preostaje nego moj je tata javi od tvog tate, mislim jedan lajk jedan metak u čelo.

  • Kmica

    Jači*

  • Mustrashh

    Kakvi lajkovi, tate i sl. gluparije te spopale?

    To sto si sad spomenuo JEST korisnicko iskustvo. Milijarda i jedna beskorisna funkcija TW-a nije. Niti ce ikad biti. Jer nikad ih ne dovrse i ne naprave kako spada. NIKAD. Niti ce ih ikada srediti. Ne jer ne zele, vec ne znaju.

    Proguglaj Tizen. Nesto na cemu Samsung solo radi vec par godina. Pa pogledaj kako su se osramotili kad su objavili kod od istoga. Imas detaljnih analiza na internetu, ne moras biti developer da bi ih skuzio.

    Meni je stabilnost i brzina mobitela najvaznija. Vecini ljudi koje ja poznajem to je kamera, rijetkima zvuk preko slusalica, itd. Svatko ima svoje zelje i zahtjeve. I bas radi svojih zelja i zahtjeva nisam ni malo lud za samsungom, iako bih prvi kupio Note kad bi ga sredili sa softwerske strane, jer olovcicu obozavam.

    No ako i kad ga izbace, sigurno ga necu uzeti. Jer sam unaprijed svjestan da ce to biti jos jedan sw uzas nad uzasima. Zato i volim OnePlus. Prakticki jeftinija verzija Pixela. Osim kamere, cak u svemu bolja od Pixela.

  • Hari

    Sad si zakleti neprijatelj ice kmice jfk i ostalih juzno korejskih rizookih trolova jer ne mozes njegovu svetost lagwiz i samsung takim pridjevima pocastit..

  • Kmica

    Ne vidim da si ti naveo bar jedan primjer tvog korisničkog iskustva u kojem bi bio brži na 1+ i stabilniji od nekog samsung ili bilo kojeg drugog flagshipa. Ali navedi svoje ne sad yt video gdje neko dijete otvara i zatvara istovremeno 30 app na dva mobitela i samsung ili bilo koji osim tvog op3T(T nek se vidi) izgubio i ovaj otvara šampanjac i sl.

  • Dr. Proteus

    Ja već dugo čekam neki konstruktivni komentar od Harija, ali njegovih 99% komentara su kenjaža po Samsungu. Čak i na potpuno nevezanim člancima on nađe za shodno ubaciti se sa svojim frustracijama. O načinu komunikacije da ni ne govorim. Antipod Ici.

  • Mustrashh

    Pa vec si spomenuo… Otvaranje aplikacija. Osobno volim sto mi mobitel drzi aplikacije u pozadini, pa nema refreshanja kad se iste otvaraju. Bolesna brzina naspram samsungom. I sve to radi 6gb rama, koje je i sammy mogao lako staviti, ali je stedio.

    No ne samo 6gb rama, samsung ima bolesno agresivan memory management. Da bi dobili malo na bateriji, gasi aplikacije u pozadini. Samim time ubija sav smisao multitaskinga.

    Imam manje problema na near stocku nego na bilo kojem custom skinu androida, sto je u krajnju ruku i logicno.

    Sad, zasto to tebe toliko smeta, i zasto si toliko nadrkan na moje osobne zelje i potrebe – nemam pojma. Nije vrag da si tolika sammy oFca da te to smeta? 😀

  • Neo

    Neovisno sada o proizvođaču meni to nije multitasking kad ti aplikacija stoji otvorena u pozadini, pravi multitasking je da 2-3-4 aplijacije stoje istovremeno na jednom ekranu, a to sto mi sto mi stoji u pozaini je totalno nebitno meni skoro i neupotrbljivo jer želim da mi se aplikacije refrešaju bar vecina koje koristim jer moraju pratiti live fead! Sto mi znaci multitasking ako mi ne moze svirati youtube dok radim nesto u officeu ili na netu surfam??? Kakav je to multitasking?

  • Mustrashh

    Pravi multitasking je imati 4 aplikacije istovremeno otvorene? Na 5-6″ ekranu? Stvarno?

    Inace, live feed radi i kad je aplikacija u pozadini. To i je poanta toga da aplikacija radi u pozadini. Pa nema refresha kad istu otvoris, vec je sve instantno. E to je multitasking. 4 aplikacije u isto vrijeme? LOL?

    Sto se tice jubitoa, e tu i je prednosti gotovo svih mobitela naspram samsungom. Meni jubito svira u pozadini i kad je aplikacija minimalizirana. Tebi nije. Jer eto, samsunga rootati je znanstvena fantastika, osim ukoliko ne zelis izgubiti jamstvo. Dok ja s druge strane imam blokirane sve reklame, ukljucujuci in app reklame, jubito u pozadini, tasker i titanium rade bez ikakvih restrikcija, itd.

  • Kmica

    Ja ako išta koristim to je multitasking na mobitelu nikakvi problema s tim nemam čak na razdvojenom ekranu sa 10 app i tabova ne znam koliko. Znači probleme s brzinom otvaranja i prebacivanja još nisam iskusio. Moji se problemi očituju u nedostatku pojedinih funkcija koje promijeniti nemožeš a jesi li otvorio neki app ili za 0.7s ili 0.9s vjerovatno brine one s Kriptona. Ja ne pljujem po tvom izboru mobitela upravo si ti taj koji pljuje po svemu ostalom i hejter si svega što nije tvoj izbor. A jedini razlog kod tebe uvijek isto brzjna fluidnost koju niko ne spominje već 3 godine jer nije upitna. Agresivni task killer nauštrb produženja trajanja baterije?? O molim vas više više još još. Jedino što i nedostaje mobitelima danas.

  • Neo

    Da točno tako, 3-4 aplikacije na 6 incnom ekranu, ako si ćorav kupi si naočale, i vidi čuda za to jako koristi spen! Rootati samsung uopce nije problem a i nema potrebe jer mu pravi multitasking radi, ali evo primjer sada na iphonu 7 plus ne radi što da s njim napravim kupim jos jedan za youtube, android je isti bilo za samsung htc lg ili nesto trece ukoliko ga prilagodis sebi, tako da su vam te price za malu djecu. Custom romova ima na svakom koraku tako da ne pricaj pizdarije!

  • Mustrashh

    Corav? iPhone? Iz kojeg mracnog kuta si sada iPhone izvukao?

    Ma na taj nivo rasprave mi se ne da spustati. Rootati samsung nije problem, tu si u pravu. Kao ni okinuti Knox i popusiti jamstvo na 7000kn vrijednom mobitelu, no taj dio si naravno preskocio.

    I Samsung ti je cisti dokaz da android nije isti. Da je, ne bi sammy bio omrazen radi TW-a. Inace, one njubare koje koriste iPhone sa neke stranice zvane XDA su lijepo popljuvale samsung bas radi toga. I svaki android je isti? Ako je, zasto onda kupujes samsunga kad imas doslovno 3x jeftinije uredjaje bazirane na androidu, a imaju top hardware kao i sammy?

    Custom romovi kazes? Lijepa je ponuda custom romova za exynos samsunge nema sta. Ali one sitnice koje sam ja spominjao nisu custom romovi, vec lijepe stvarcice za koje je potreban samo root, a ne i custom rom.

    Vidim da si dobro upoznat sa tematikom. Kao i da imas odlican vid. Sad samo kazi jos BEEEE na korejskom i voila 😀

  • Mustrashh

    Vidim da nemas pojma sta je Tasker? Ili mislis na agresivni memory management od strane Sammya? Nije mit, pun ti je jubito takvih videa. A i neke neznalice sa xda su o tome napisale opsezan clanak.

    No naravno da ne vidis razliku. Jer eto, ofce kupuju sammya i dalje, a druge stvari ni ne isprobaju 🙂

    P.S.
    Fluidnost je na androidu odavno postignuta. No ne na samsungu. Pa istu spominjati u kontekstu samsunga je smijesno 😉

  • Kmica

    I tako evo mene sa Mate9, i s duplo lošijim iskustvom. I kaže čovjek meni pljujem po drugima a vidi njega u svakom komentaru ali svakom, to nije rasprava ti samo vrijeđaš ljude jer imaju drugačije mišljenje. Mene nemoj više komentirat a ni ja tebe neću. Šteta što truješ ovaj portal a nikog ne zanima.

  • Mustrashh

    Hihihi… the victim card. Well played 😛

  • brat_goran

    Očekujem da si pružite ruku pomirenja da ne ostane na nekoj tamo glupoj prepirci 😛 npr hoćemo svi bateriju koja traje jedno 7 dana, da se smanje cijene mobitela, milja za top model nikome ne paše :), da npr dobijamo svi džabe tablet uz mobitel onako radi fore, itd itd, manite se nekih tamo prepucavanja 😛

  • Mustrashh

    Tablet me ne zanima. Ali protiv dobre janjetine i malo pive nemam nista ^^

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]