Huawei Ascend Y530 – Recenzija

Huawei Ascend Y530

Treći Huawei koji se našao na našem testu u ovo kratko vrijeme je model Ascend Y530. Radi se 4,5-inčnom uređaju s nešto slabijim hardverom za manje zahtjevne korisnike, ali i pristupačnom cijenom. Odlikuje ga jednostavan dizajn i kvalitetna izrada, a dolazi i s prilično dobrom kamerom za svoj cjenovni razred. Detalje o njemu i naše dojmove s testiranja pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 132.5 x 67 x 9.3 mm

Masa: 145 grama

Zaslon: 4,5” TFT, 854 x 480 točaka, 218 ppi

SoC: Qualcomm Snapdragon 200

CPU: Dvojezgreni na taktu 1,2 GHz

RAM: 512 MB

Interna memorija: 4 GB

Utor za memorijske kartice: Da

Povezivanje: WiFi, WiFi direct, A-GPS, Bluetooth

3G: HSPA+

4G: –

OS: Android 4.3 Jelly Bean, Emotion UI

Kamera: 5 MP/720p

Prednja kamera: VGA

Baterija: 1700 mAh

Cijena u slobodnoj prodaji: 1100,00 – 1300,00 kn

Cijena u Sipma paketu: 798,00 kn

Ustupio: Huawei

Prednosti

Kvaliteta izrade

Zanimljivo Emotion UI sučelje

Iznadprosječna autonomija

Cijena

Nedostaci

Kratkotrajno osvjetljenje kapacitivnih tipki

Samo 512 MB RAM-a

Relativno mala interna memorija

Dizajn, kućište i zaslon

Vidjeli smo da u gornjem cjenovnom razredu Huawei malo više energije ulaže u dizajn, dok u nižem više ostaje nekako neutralan. Model Ascend Y530 dizajniran je klasično, nešto je teži i deblji od skuplje braće, ali zbog zaobljenih rubova kućišta ugodniji je za držanje u ruci. Stražnji poklopac je izrađen od plastike s teksturom koja sprječava klizanje iz ruku. Općenito, uređaj podsjeća na prošlogodišnji model Ascend Y300, ali je od njega vidljivo tanji, ali i malčice teži.

Prednjom stranom dominira zaslon s kapacitivnim tipkama ispod, te slušalicom i prednjom kamerom iznad njega. Obje fizičke tipke (za uključivanje i podešavanje glasnoće) su smještene na desnoj strani, što je pomalo neobično i tražit će privikavanje. MicroUSB utor nalazimo na dnu, a 3,5 mm audio utor na vrhu kućišta. Na stražnjem poklopcu nalazimo kameru, LED bljeskalicu i vanjski zvučnik. Ovdje napomenimo da kapacitivne tipke imaju kratko trajanje pozadinskog osvjeljenja, što zna biti prilično nezgodno dok se ne naviknete.

Treba reći da plastika od koje je uređaj izrađem djeluje kvalitetno i da je konstrukcija prilično čvrsta.

Zaslon ima dijagonalu od 4,5 inča, čija rezolucija iznosi 854 x 480 točaka. To daje gustoću od relativno skromnih 218 ppi, no manje zahtjevni korisnici, kojima je ovaj uređaj i namijenjen, zasigurno neće imati prigovora. Tehnologija izrade je TFT, dakle kutovi vidljivosti su manji nego kod IPS zaslona, ali su i dalje relativno dobri, tj. bolji nego na prijašnjim generacijama TFT zaslona. Čitljivost na danjem svjetlu je vrlo doba, čak i bolja nego kod mnogih skupljih modela.

Stranice: 1 2 3


 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT