IDC: Samsung i dalje prvi, ali mu se opasno približio Xiaomi. Kineski proizvođači zajedno drže skoro 70% tržišta

Danas je i IDC izašao sa svojom statistikom o prodaji smartfona u svijetu. Očekivano, na prvom mjestu je i dalje Samsung s najviše isporuka i s 18,8 udjelom na tržištu, ali mu se opasno približio Xiaomi sa 16,9% udjela. Rezultat je je to 86,6-postotnog rasta u odnosu na drugi kvartal prošle godine, dok je Samsungov iznosio 9,3%. Iz ovog bi se dalo zaključiti da je preuzimanje prvog mjesta od strane Xiaomija samo pitanje vremena.

Treći na listi je Apple s 14,1% tržišnog udjela i rastom od 17,8%, a četvrti Oppo s 10,5% udjela i rastom od 37%. Bratski mu je Vivo zauzeo 10,1% udjela, također znakovitim rastom od 33,7%. S liste je nestao Huawei, koji je po pitanju proizvodnje mobitela očito podlegao američkim sankcijama.

Kineski proizvođači s ove liste, dakle, zajedno drže oko 67% svjetskog tržišta smartfona, a s obzirom na značajan rast u proteklih godinu dana, ovaj postotak će se i dalje povećavati. Također je već odavno poznato da je najveći proizvođač zapravo BBK Electronics, koji u svom portfelju drži bandove. Oppo, Vivo, Realme i OnePlus.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT