Microsoft otpušta još 2850 zaposlenih u mobilnoj diviziji

Lumia 950 Xl

Nakon što je nedavno otpustio 1850 zaposlenika iz mobilne divizije, tj, one koji su radili na Windows Phone (Mobile) platformi mahom u Finskoj, danas stiže vijest da Microsoft otpušta dodatnih 2850 zaposlenika, koji će u kompaniji ostati do lipnja sljedeće godine.

Ovo sada predstavlja 2,5% ukupnog broja zaposlenih u Microsoftu, ali puno veći postotak onih koji rade na mobilnoj platformi, koja i dalje nastavlja gubiti tržišni udio. Usput navedimo da je prodaja Lumia uređaja u 2. kvartalu ove godine iznosila 1,22 milijuna primjeraka, što je višestruko manje od 8,4 milijuna, koliko je iznosila u istom razdoblju prošle godine. Ovo je bilo i za očekivati, s obzirom da je izostalo lansiranje novih modela, a i iz samog Microsofta su priznali da im mobilna platforma ove godine ne predstavlja prioritet.

Malo po malo, Windows Phone (Mobile) se bliži svome kraju, o čemu svjedočimo već više od godinu dana. Hoće li Surface Phone, o kojem se naveliko špekulira, preokrenuti trendove, za sada je teško nagađati, ali možemo biti sigurni da se Microsoftova mobilna platforma, ma kako u budućnosti izgledala, neće tako lako postići ozbiljniji tržišni udio.

TheRegister, PhoneArena

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT