Recenzija: HTC Sensation

Nakon LG-a Optimus 2X i Samsunga Galaxy S II, HTC Sensation još je jedan uređaj koji dolazi s dvojezgrenim procesorom, odnosno specifikacijama koje se opasno približavaju onim na osobnim računalima. Također, znakovito je da dvojzgreni procesori za sada još uvijek obitavaju isključivo na Androidima, a naznaka o ugradnji istih na nekim drugim platformama još nema. Istina, glasine i špekulacije oko nadolazećeg iPhonea 5 sugeriraju da bi se i on mogao vrtjeti na dvije jezgre, no to nećemo saznati prije rujna, odnosno prije samog predstavljanja.
Dakle, trend je jasan, supertelefoni su tu, a svi oni koji namjeravaju nabaviti jednog od njih vjerojatno su na mukama i pitaju se kojeg izabrati. HTC, kao pionir Androida i smartphonea općenito, ima ogromno iskustvo u ovoj branši i kao takav oduvijek je zauzimao posebno mjesto na našoj listi preferiranih brandova.
Ipak, ove su ga godine LG i Samsung malo preduhitrili i prvi na tržište izbacili novu generaciju uređaja čime su stekli izvjesnu prednost. Naravno, HTC nije dugo čekao i kupcima je ponudio model kojeg je, eto, nazvao Sensation, što je još jedan u nizu ne baš maštovitih naziva.
Kako nam je Sensation “legao” i koliko opravdava naziv “senzacija” saznajte u nastavku.

Dizajn i kućište

Iako su mnogi očekivali da će HTC Sensation imati tzv. unibody kućište, kao što je to bio slučaj s modelima Legend i Desire HD, to se ipak nije dogodilo. Sensation je konstruiran klasično, ali je poklopac baterije ipak malo drukčije izveden, jer se prednji dio na pomalo čudan način “uvlači” u njega. Kućište je izrađeno od plastike s dodatkom gumiranih elemenata na gornjem i donjem dijelu koji sprečavaju klizanje uređaja iz ruke. U gorjnem lijevom uglu nalazimo kameru i dvostruku LED bljeskalicu te odmah sa strane i zvučnik.

 

Prednjom stranom, naravno, dominira veliki 4,3” zaslon ispod kojeg se nalaze 4 softverske Android tipke. Na vrhu imamo tipku za uključivanje i 3.5 mm audio utor, na lijevom boku tipke za podešavanje glasnoće i microUSB utor. Desna strana ne sadrži nikakve tipke, a s obzirom na koncepciju kućišta harverska tipka za kameru bila bi savršen dodatak, a da istovremeno ne narušava dizajn, no što je tu je.

 

Ukupno gledajući, HTC Sensation ostavlja dojam atraktivno dizajniranog uređaja s čvrstim i robusnim kućištem te u odnosu na najvećeg konkurenta Samsung Galaxy S 2 izgleda dosta ozbiljnije i profinjenije.
Dimenzijama 126×65,4×11,3 mm HTC Sensation svrstava se u veće i robusnije uređaje, a masom od 148 grama u srednje teške u svojoj kategoriji. Naime, vidjeli smo da HTC Desire HD teži čak 170 grama, a i nadolazeći HTC Evo 3D neće biti ništa lakši. Ipak, Sensation je osjerno teži od glavnog konkurenta, Samsunga Galaxy S 2 koji teži samo 116 grama.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT