Recenzija: Samsung Galaxy S3

Samsung Galaxy S III, ili Samsung Galaxy S3 (kako vam draže) zasigurno je najiščekivaniji smartphone 2012. godine, ako izuzmemo sljedeći iPhone. Prije nego se dotaknemo samog uređaja pokušajmo objasniti zbog čega se oko njega digla tolika prašina.

Prije nešto više od godinu dana recenzirali smo Samsung Galaxy S II kojeg smo ubrzo proglasili najboljim Androidom do tada. Istovremeno su i mnogi drugi novinari, blogeri kao i sami korisnici uvidjeli da se radi o vrhunskom uređaju koji svojom kvalitetom i pouzdanošću zaslužuje biti proglašen kraljem Androida. Štoviše, u usporedbi s najvećim konkurentom, HTC Sensationom, po mnogim je kriterijima bio nekoliko koraka ispred i prodajni rezultati koji su uslijedili bili su izvanredni. U razdoblju od godinu dana prodano je više od 25 milijuna primjeraka. Iz ovih razloga, Samsung Galaxy S III jedan dio svoje inicijalne popularnosti može zahvaliti upravo svom prethodniku.

Još početkom 2012. godine počelo se špekulirati o nasljedniku dvojke, a sa svih strana mogla su se čuti mnogobrojna nagađanja o specifikacijama. U veljači, kada je održava tradicionalni MWC u Barceloni očekivali smo da Samsung predstavi nasljednika popularne S dvojke, no Samsungovci su već tada bili svjesni da ne smiju propustiti priliku da samu najavu dodatno marketinški nabriju. Iz tog razloga predstavljanje je odgođeno. Za najavu trojke organiziran je poseban događaj pa je cijela priča dodatno podgrijana.

Vidljivo je da su Samsungovci u zadnje dvije godine mnogo toga naučili od Applea, posebice kad je marketing u pitanju. Povremenim puštanjem informacija u javnost i pravilnim tajmingom uspjeli su proizvesti atmosferu koja je mnoge fanove doslovno izludjela. Sam event, odsnono medijska konferencija na kojoj je predstavljen Galaxy S3 nije bio na nivou Appleovih, iako je vidljivo da inspiracije s te strane nije nedostajalo. Moglo bi se tu nabrojati nekoliko propusta, no budući da se u ovom tekstu fokusiramo na sam uređaj, filozofiju o marketingu ostavit ćemo za neku drugu priliku.

Osnovne karakteristike

- Dimenzije: 136,6 x 70,6 x 8,6 mm
- Masa: 133 grama
- Super AMOLED 4,8” zaslon, HD rezolucije (1280×720), cca.300 ppi, Gorilla Glass 2
- Mreže: GSM, HSPA do 21 mbps
- Procesor: 4 Cortex-A9 jezgre, takta 1,4 GHz, na Exynos 4 čipsetu
- Grafički procesor: Mali-400MP
- RAM: 1 GB
- Interna memorija: 16/32/64 GB
- Podrška za microSD memorijske kartice
- 50 GB online prostora na Dropboxu
- Operativni sustav: Android 4.0.4 Ice Cream Sandwich
- TouchWiz nadogradnja sučelja
- 8 MP kamera, 1080p video
- 1,9 MP sekundarana kamera, 720p video
- NFC, WiFI direct, DLNA bežična povezivost
- HDMI preko MHL porta
- FM radio s RDS-om
- Baterija 2100 mAh

Nedostaci

- Micro SIM

Dizajn i kućište

Budući da se Samsung ne može baš pohvaliti osvojenim nagradama za dizajn smartphone uređaja, malo tko je i očekivao da će Galaxy S3 biti oblikovan tako da na prvi pogled oduzme dah. Uostalom, sličnu situaciju smo imali i kod prethodnika, uz dodatak vidljivo jeftine plastike iz koje je kućište bilo izrađeno.
Već par dana nakon službene najave počele su kružiti glasine da je ovakav dizajn Galaxyja S3 rezultat višestrukih sudskih sporova s Appleom u kojima je Samsung (među ostalim) optužen za kopiranje dizajna. Neki su išli toliko daleko i razvili teoriju da su trojku dizajnirali odvjetnici, a u svrhu izbjegavanja eventualnih sporova s Appleom. Naravno, iz Samsunga su ovakve navode opovrgli, a ne treba biti natprosječno inteligentan da bi se zaključilo kako su takve kvalifikacije pretjerane.

Već sam u uvodnoj temi spomenuo da uređaj puno bolje izgleda uživo nego na slikama, a istini za volju, kad ga gledate s prednje strane praktički i nemate što vidjeti osim velikog zaslona. Ipak, aluminijski okvir kućišta u kombinaciji s lakiranim polikarbonatom trojki ipak daje jednu profinjenu notu, tako da nema govora o “jeftinoj plastici” kao što je to slučaj bio na prethodniku. Neovisno o tome što se radi o sjajnoj površini ona nije klizava tako da nema straha od ispadanja iz ruku.

Samsung Galaxy S3 dolazi u dvije varijante boja: bijeloj i tamno plavoj. Primjerak koji imamo na testu bijele je boje pa vam nažalost ne možemo dočarati tamno plavog.
Zanimljivo, bijela boja kućišta smartphone uređaja do nedavno je postojala kao opcija. Takvi su uređaji u pravilu izlazili naknadno i u manjim količinama od uobičajeno crnih ili sivih. Izlaskom HTC-a One X bijela boja postaje primarna, a isti primjer očito slijedi i Samsung.

Stranice: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

           






 

429 komentara na Recenzija: Samsung Galaxy S3

 
  • Hrvoje :

    Može li mi tko, molim vas pomoći:
    Na S3 mi se počeo pojavljivati pop up koji kaže “Unfortunately, ContextProvider has stopped”. Pojavljuje se svakih par sekundi i rad na mobitelu gotovo je nemoguć.
    Znate li kako riješiti problem? Hvala vam.

  • GENTLEMAN :

    Planiram kupiti smartphone do max 2000kn, to mi je gornja granica koju nebi prelazio, gledao sam po netu, malo se raspitivao i favorit mi je Samsung Galaxy S3, vidim da bi kostao novi na bonove taman 2000kn, zanima me sta ti mislis o tom izboru, smatras si ga recimo Best Buyom po toj cjeni ili definitivno u top 3 izbora, da li bi ga kao strucnjak definitivno preporucio i rekao da je pravi izbor? ( po recenziji, komentarima vidim da su ga svi hvalili i iako je mozda malo stariji model ipak je prije kostao preko 4000kn sto znaci da je stvarno visoka kvaliteta koja i dan danas je visoka – recimo bolji je i nego Samsung galaxy S4 mini i slicni modeli).
    Imas li uopce neki bitniji razlog, protiv kupovine?

  • Po performansama su otprilike tu negdje, sad jedino ako ti je veličina zaslona važan faktor, onda uzmi S3. 2000 kn je OK cijena po meni za jedan takav uređaj.

  • GENTLEMAN :

    planiram kupiti novi smartphone do max 2000kn, to je cifra koju ne bi prelazio, nakon gledanja recenzija, komentara, glavni favorit mi je Samsung Galaxy S3 koji taman toliko kosta.Sta ti mislis o tome izboru, je li i po tebi recimo Best Buy ili u top 3 izbora definitivno, bi li ga preporucio kao strucnjak kao pravu kupovinu? (model je malo stariji ali je nekad kostao preko 4000kn tako da je kvaliteta i danas visoka po svemu i bolji je od puno novijih u tom rangu mobitela, rekao bi i od Samsung Galaxy S4 mini).
    Imas li uopce neki bitniji, veci razlog zasto se ne bi trebao kupiti?
    hvala, molim te konkretne odgovore :-)

  • GENTLEMAN :

    sorry, nisam skuzio da je poslao prvi upit..
    Znaci tvoja preporuka generalno bi bila da uzmem Galaxy S3 kao smartphone do 2000kn, spada u pravu kupovinu i izbor? naime ne planiram bas svake godine mjenjati mob, ekonomican sam, i uzeo bi tako pravu stvar pa da ga imam par godina..
    Vidio sam te ponude u “E-kupi” i “Svijet Medija”, posto nisam iz zg nego iz istre ako nema razloga ne bi putovao nego uzeo bi preko webtrgovine.. jel to po tebi pouzdano kao i osobna kupovina ili je mozda rizicnije radi transporta i ostecenja, mozda duzeg stajanja na skladistima i tko zna kakvog nacina ophodjenja dok uredjaji eventualno stoje im na skladistima ili je svejedno?
    I da li imas iskustva, neke informacije vezano za te dve stranice za kupovinu u smislu je li svjedeno sa koje kupim ili je neka poznatija, bolja iskustva..?

  • Osobno nisam kupovao od te dvije web trgovine pa ti tu nemam što pametno reći. Internet trgovina je inače sigurna, kao i sam transport. Tu ne bi trebalo biti problema. Ono što prije kupnje trebaš provjeriti je servisna podrška, odnosno gdje su njivova jamstva ostvariva. Neke od njih imaju svoju servisnu mrežu, a nekima moraš poslati direktno. Za e-digital mislim da u slučaju kvara moraš njima direktno poslati.

  • GENTLEMAN :

    Pa obje web trgovine su izgleda poznate i “E-kupi” a vidim da “Svijet Medija” ima i klasicne trgovine po Zagrebu u: Centru kaptol, Dubravi, Importanne galleria, Avenue Mall, i Webshop uz narudbu – koji me i najvise zanima se nalazi u Sesvetama tako da bi valjda trebalo biti ok i svejedno odakle kupiti.
    Hvala na savjetu, budem prije kupovine pitao vezano za njihove servisne podrske tj, gdje su ostvariva jamstva.
    Nego jedno jako vazno pitanje, dakle, citao sam po komentarima korisnika i cuo za ne bas mali broj slucajeva kod nadogradnje valjda zadnje verzije tj, 4.3 na S3 da je bilo problema velikih u smislu: dosta brzeg trosenja baterije, generalne usporenosti uredjaja, treba mu po par sekundi da se otkljuca..?
    To je bilo valjda pusteno kao nadogradnja krajem prosle godine, sta znas o tome, jel to eventualno ispravljeno ako je bila greska, kakva je sada situacija kod kupovine S3?
    Ako bi kupio S3, da li mi je vec nesto instalirano i zadano, ili ce mi nuditi hocu li instalirati 4.3, a ako ne zelim da mi se ponudi onda umjesto toga eventualno starija verzija tipa 4.2 ili 4.1 ili ako postoji novija ali ispravna verzija, ne znam situaciju?
    Molim te konkretne odgovore, to je jako bitno za kupovinu, ipak bi ti kao covjek u toj bransi i strucnjak trebao biti upucen i imati saznanja, aktualne informacije, hvala.

  • Ni uz najbolju volju ne mogu pratiti događanja oko baš svakog uređaja. Koja je konkretno verzija na svakom pojedinom primjerku S3 je isto pitanje bez odgovora jer ovisi o tome kome i koliko je koji uređaj stajao na skladištu. Moj ti je savjet da odeš do fizičke trgovine i na licu mjesta provjeriš koja je verzija softvera na njemu.

  • Toni :

    Gentleman. Što se tiče web trgovine Svijeta medija možeš biti bez brige, imam s njima osobna iskustva i do sada je sve bilo u redu. Dostava brza i točna putem Oversseasa, uređaji kvalitetno zapakirani, plaćanje kako hoćeš, kartice, gotovina… E sada Samsung S3, kupio sam ga prije mjesec dana za 2.000 kuna upravo preko njihovog web shopa, mislim da je jamstvo klasično, dakle ovlašteni servis… Mobitel je O.K., upravo ono što sam tražio, a nisam htio previše platiti, odlična kamera, stvarno odlična, klasu bolja od primjerice HTC WP 8X koja je također 8mpx i full HD, ekran odličan, dosta memorije i microSD, za te novce sa tim karakteristikama ne možeš dobiti bolje, kinezi u pravilu imaju lošije kamere. Problem… nadogradnja na Android 4.3, po mom mišljenju, a čitao sam i po forumima, …katastrofa, usporava mob, pokretanje aplikacija je presporo, reagira sa zadrškom. Generalno, mob je prespor za četverojezgreni procesor i 1GB RAM-a. Očito je nadogradnja loše izvedena jer je prvih dana sve je bilo brzo i fluidno, nakon mjesec dana i dvadesetak instaliranih aplikacija jako usporeno, pogasim aplikacije koje ne koristim, ali svejedno je mob spor. Kada ga usporedim sa HTC WP8X koji paralelno koristim, Windows Phone 8 su premija, i nakon godinu dana sve radi fluidno i bez zastajkivanja kao i prvi dan. Očito je problem u lošoj optimizaciji ili je Samsung nešto gadno zeznuo sa nadogradnjom. E da, iz kutije S3 već dobivaš sa 4.3, što znači da nije dugo stajao na skladištu, ali se moraš boriti sa tom nadogradnjom, čekam frenda koji se bolje kuži u operativne sustave da proba riješiti problem. U svakom slučaju osim nesretne nadogradnje na 4.3 sve pohvale mobu, ipak je bio premium model i to se vidi. Moj savjet ako hoćeš fluidno i brzo sućelje, sada i nakon dugog korištenja, bez prtljanja po mobitelu kupi neki premium Windows Phone, WP8 ima svojih nedostataka, ali je brz i nezahtjevan operativni sustav.

  • Toni :

    Gentleman. Što se tiče web trgovine Svijeta medija možeš biti bez brige, imam s njima osobna iskustva i do sada je sve bilo u redu. Dostava brza i točna putem Oversseasa, uređaji kvalitetno zapakirani, plaćanje kako hoćeš, kartice, gotovina… E sada Samsung S3, kupio sam ga prije mjesec dana za 2.000 kuna upravo preko njihovog web shopa, mislim da je jamstvo klasično, dakle ovlašteni servis… Mobitel je O.K., upravo ono što sam tražio, a nisam htio previše platiti, odlična kamera, stvarno odlična, klasu bolja od primjerice HTC WP 8X koja je također 8mpx i full HD, ekran odličan, dosta memorije i microSD, za te novce sa tim karakteristikama ne možeš dobiti bolje, kinezi u pravilu imaju lošije kamere. Problem… nadogradnja na Android 4.3, po mom mišljenju, a čitao sam i po forumima, …katastrofa, usporava mob, pokretanje aplikacija je presporo, reagira sa zadrškom. Generalno, mob je prespor za četverojezgreni procesor i 1GB RAM-a. Očito je nadogradnja loše izvedena jer je prvih dana sve je bilo brzo i fluidno, nakon mjesec dana i dvadesetak instaliranih aplikacija jako usporeno, pogasim aplikacije koje ne koristim, ali svejedno je mob spor. Kada ga usporedim sa HTC WP8X koji paralelno koristim, Windows Phone 8 su premija, i nakon godinu dana sve radi fluidno i bez zastajkivanja kao i prvi dan. Očito je problem u lošoj optimizaciji ili je Samsung nešto gadno zeznuo sa nadogradnjom. E da, iz kutije S3 već dobivaš sa 4.3, što znači da nije dugo stajao na skladištu, ali se moraš boriti sa tom nadogradnjom, čekam frenda koji se bolje kuži u operativne sustave da proba riješiti problem. U svakom slučaju osim nesretne nadogradnje na 4.3 sve pohvale mobu, ipak je bio premium model i to se vidi. Moj savjet ako hoćeš fluidno i brzo sućelje, sada i nakon dugog korištenja, bez prtljanja po mobitelu kupi neki premium Windows Phone, WP8 ima svojih nedostataka, ali je brz i kvalitetan operativni sustav.

  • Toni :

    Moja preporuka za web trgovinu Svijeta medija, više puta sam kupovao od njih i sve je bilo O.K., dostava brza i točna, proizvodi uredno i kvalitetno zapakirani, bez oštećenja, plaćanje kako hoćeš, kartice, rate, gotovina… Prije mjesec dana od njih sam kupio upravo S3 za koji se raspituješ, cijena 2000,00 kuna. Mobitel sam kupio jer sam tražio kvalitetnu kameru i ekran, a nisam to htio platiti više od 2000,00 kuna i to sam dobio… kamera je stvarno odlična, klasu bolja od primjerice HTC WP8X koji također ima 8mpx i full HD video, ekran je super, ali to je individualno, ja volim AMOLED. U svakom slučaju vidi se da je bio premium model i po meni je bolji izbor od manje poznatih brandova za taj novac. E sada, problemi, nadogradnja na 4.3 je katastrofa… Samsung se očito nije dovoljno potrudio ili je nešto gadno zeznuo. Kada sam počeo koristiti mob sve je bilo odlično, brzina, fluidnost, sve pet, nakon mjesec dana i dvdesetak instaliranih aplikacija …potop. Sve se generalno usporilo, sučelje “šteka”, aplikacije se “vuku” i sporo dižu, sve radi, ali presporo za četverojezgreni procesor i 1 GB RAM-a, pogasim sve aplikacije u pozadini ali ne pomaže. Nedopustivo sporo kada usporedim sa godinu dana starim HTC WP 8X koji je jednako brz i fluidan kao i prvog dana, a vjeruj nisam ga štedio. Definitivno nadogradnja na 4.3 je loša i neoptimizirana. Iz kutije mob dobivaš sa 4.3. Dakle ako možeš podnijeti tu nadogradnju ili je ukloniti svaka preporuka za S3, ako tražiš brzinu sada i u budućnosti razmisli o nekom Windows Phone, taj operativni sustav ima svojih nedostataka, ali je stvarno brz i fluidan.

  • GENTLEMAN :

    Ako je uredjaj duze na skladistu onda moze biti da je na njima neka starija verzija tipa 4.1 ili 4.2 a ako je relativno kraci period na skladistu onda je vjerovatno 4.3.. sad ne znam u kakvom su stanju generalno iz iskustava eventualno ti sto duze stoje, kako se to cuva..? – to je dilema s jedne strane a opet nema tog problematicnog 4.3 nego 4.1 i 4.2 sto bi bio plus..a s druge strane vjerovatno je generalno bolje ako uredjaj nije jako dugo negdje na skladistu ali taj famozni 4.3 stvarno ne sjeda, hm..
    Da li je moguce recimo da ih pitam da mi vide, kazu, da li imaju uredjaje koji imaju starije verzije ili samo ove s zadnjom verzijom, pa ako je moguce da mozda uzmem sa starijom verzijom ili mozda ako je to izvedivo da uzmem znaci novi uredjaj koji je manje na skladisu sa verzijom 4.3 pa da mi oni odmah nju maknu s tog moba i stave bilo 4.1 ili 4.2, – to mi pada na pamet mozda bi bilo najbolje rjesenje – jel po tebi se to moze, nije problem posto kod njih kupim pa da se to lako makne i stavi starija verzija..?
    molim te odgovor, razmisljanje :-)

  • Toni :

    Otiđi na njihove stranice i probaj poslati mail njihovom web administratoru, pa pitaj. Znam pouzdano da brzo odgovaraju. Međutim ne vjerujem da će ti napraviti downgrade sa 4.3 na 4.2, možda u servisu. Možda je ipak bolje što uređaji ne stoje dugo, a 4.3 kakav je da je možeš preživjeti. Zavisi zapravo što ti je bitno kod mobitela, ako hoćeš dobru kameru i ekran kupi ga jer ćeš teško za te njovce kupiti bolje, ako su ti bitne igre, a ne želiš prtljati po operativnom sustavu traži dalje… Ako su ti bitne osnovne funkcije telefona, internet, facebook i kamera bez nekih posebnih aplikacija i nisi fan Androida… E onda uzmi neki Windows Phone i bez brige si sa brzinom i fluidnošću sučelja.

  • GENTLEMAN :

    kreso, molim te za tvoje misljenje, rjesenje, za gore moje navedeno pitanje od 17:12h, hvala.

  • Ne znam sta bi ti rekao. Najbolje da ih nazoves i pitas koje su mogucnosti.

  • Petar :

    Uzmi slobodno Samsung Galaxiy S3 sa verzijom 4.3 ja uzeo bjeli 02.05.2014 i do sad sve 5 i već mi je par puta napravio nadogradnju i sve OK samo kad radi nadogradnju gledaj da je stabilan Wi-Fi jer može doć do problema poslije ako pukne veza (ne mora značit nisam probao samo sam čuo)
    Već sam instalirao 20-tak programa koje trebam i stvarno sve 5, nije se u ničem usporio i brzo se starta sve pri paljenju.
    Baterija mi traje 24 sata ali stalno nešto prčkam a probao sam samo kad mi treba onda 2 dana bez beda , ali ovisi puno kako naštimaš postavke – uključi samo osnovno :-)
    Samsung je kupljen preko E-Kupi na 12 rata Amex – brza dostava original zapakirano garancija 24 mj. ma sve 5 nemam jedne primjedbe.

  • GENTLEMAN :

    citam sad na stranici “Vidi Vise” – takodjer stranica slicna ovoj u smislu tehnologije pa kaze:
    NASLOV: Ispravljeni bugovi u Androidu 4.3 za Samsung Galaxy S3 (6 prosinac 2013)
    Nadogradnja na Android 4.3 za Samsung Galaxy S3 nije tekla baš po planovima. Početkom prošlog mjeseca Samsung je izdao Android 4.3 Jelly Bean za SGS3, no nakon samo nekoliko dana ta nadogradnja je i stopirana, zbog brojnih pritužbi vlasnika ovog uređaja. Mnogim korisnicima je uređaj postao praktički neuporabljiv zbog problema s zamrzavanjem, povezivanjem na Wifi mreže, a neki vlasnici su prijavili i ostale probleme poput povećane potrošnje baterije.

    I9300XXUGMK6 – Novi Android 4.3 firmware za Galaxy S3
    Samsung od danas je počeo slati novu nadogradnju na Android 4.3 za Galaxy S3 pod oznakom I9300XXUGMK6 koja bi trebala ispraviti sve navedene bugove. Prema prvim vijestima s XDA foruma, performanse i stabilnost operativnog sustava su popravljeni, u odnosu na prvu verziju.

    Kao i do sada novi firmware se prvo počeo slati korisnicima u Europi i to za verziju GT-I9300, a na Sammobileu možete pratiti koje države i mobilni operateri su primili novi firmware.

    Eto to je clanak, po tome ispada da bi sve trebalo sada biti ok, skoro svi komentari negativni su bili iz 11mj koliko sam skuzio ili do kraja 2013 dakle prije ove nadogradnje tj, ispravka verzije.
    Jedino pitanje je jesu li sadasnji mobiteli S3 na skladistima bilo u E-kupi ili Svijet Medija recimo od ove godine pa sa ispravljenom verzijom, hm, jel to vjerovatnija mogucnost..?
    Da li eventualno se moze provjeriti telefonski kod njih pa da provjere koje Samsunge S3 imaju tj, sa kojim verzijama, (je li – I9300XXUGMK6 – Novi Android 4.3 firmware za Galaxy S3 ono sto se dobiva pri kupnji)
    Toni, Petar, ajde bacite oko na svoje S3 pa posaljite povratne informacije koje verzije vi imate pa da budemo nesto pametniji :-)
    Kreso, tvoje misljenje na navedeno, vjerojatnost.. i da li slucajno ako bude ta sporna verzija 4.3 mi mogu oni to odmah ispraviti sa novim: I9300XXUGMK6 – Novi Android 4.3 firmware za Galaxy S3 ili bi to eventualno i ja mogao napraviti pa si sam ispraviti ako je jednostavno? hvala

  • Toni :

    Pogledao. Moj S3 je upravo ta verzija- I9300XXUGMK6. Uređaj sam kupio 15.04.2014. u web shopu Svijeta medija. Koliko znam prije toga su rasprodali zalihe jer neko vrijeme nisu imali uređaja, zato mislim da su sada svi sa ovom verzijom nadogradnje. E, druga stvar je što i dalje stoje moje primjedbe, Samsungovci se nisu baš previše potrudili, moglo je to i bolje… Ali uređaj je ipak za preporuku… Ako me bude živcirala nadogradnja zamoliti ću frenda da mi instalira stariju verziju:-)

  • GENTLEMAN :

    za tu cijenu i specifikacije moba generalno od nekadasnjih preko 4000kn tj, danasnjih 2000kn i ocekujem da je uredjaj stvarno pravi i visoka kvaliteta kao sto sam po sebi kao takav i jeste po performansama, ocekujem da mi sve radi kako treba i bitno mi je sve, i ekran, tecnost, kamera tj, aparat, surfanje..znaci na svim poljima bi trebao biti na visokoj razini bez ustupaka..mislim glupo je da radi operativnog sustava pola toga mora se zrtvovati ili da imas pola stvari u banani, nedopustivo..sad gledat koliko i hoce li nekog zivcirati nesto sto uopce ne treba postojati..
    Znaci mislis da su oni sa 4.1 ili 4.2 se rasprodali bilo prosle godine bilo do 4-og mj ove tekuce god..
    Cudno mi je da ti steka tj, da ne radi kako treba sve fino kad je ta navedena verzija “I9300XXUGMK6 – Novi Android 4.3 firmware za Galaxy S3″ kao sve nedostatke rjesila..hm..
    Jesi ono ful zahtjevniji korisnik, tj, bas skuzis i sitnice koje mozda vecina korisnika i nebi skuzila ili je bas tako evidentna razlika..? kako ide sa surfanjem i brzinom, neki filmovi prebaceni s kompa i njihovo gledanje recimo u HD rezoluciji, videa s neta, kamera, fotke..?
    Imaju li neki tvoji frendovi ili poznanici isto S3, njihova iskustva, kako su oni prosli..?
    Sad me zanima hoce li se gore doticni Petar javiti uskoro da mu je mob poceo kasljati i stekati, nadam se da nece.. :-)

  • Toni :

    Dobra vijest, jučer je stigla nadogradnja, verzija I9300XXUGNA8. Nakon instalacije uređaj je postao fluidniji i aplikacije se brže pokreću, posebno uočljivo kod Kamere i Galerije. E sada što se tiče tvog zadnjeg posta, mislim da su vjerojatno stare zalihe rasprodali, ali eto Samsung se ipak trudi pa popravljaju firmware:-)
    Inače jesam zahtjevan, ali ne i nerazuman, očekivanju su mi u skladu s onim što platim, a to je upravo ono što i sam kažeš, ako kupim uređaj koji je nedavno bio high-end onda očekujem da sve radi fluidno, a ne da mi npr. Subway Surf trza dok recimo na starom iPhone 4S i HTC WP 8X radi besprijekorno… Dakle nemoj misliti da je mob loš, da sada kupujem, kupio bi ga opet, ali ovo su sitnice koje smetaju jer ih ne bi trebalo biti, ne mogu vjerovati da stari HTC sa dvojezgrenim procesorom, ali sa WP 8 radi fluidnije i responzivnije od četverojezgrenog S3 i njegovog “krasnog” i modernog Androida 4.3, dakle stvar je u software-u i aljkavo odrađenoj nadogradnji… Dakle, Samsung poručuje… ako hoćeš da sve radi beprijekorno… daj 5.000,00 kuna i kupi novi model:-) Stara fora… U svakom slučaju mob vrijedi tih para, ali treba biti spreman i možda zamijeniti software ako se i s novom verzijom ponovno pojave problemi. Istina natrpao sam mob aplikacijama, ali opet ništa pretjerano što bi opravdalo sporiji rad samo mjesec dana starog uređaja, opet ponavljam niti prema iPhoneu 4S, niti prema HTC WP 8X nisam bio nježan pa nikada nisu štekali… Eto nije niti taj Android tako superioran kako bi to njegovi fanovi rekli…:-)

  • GENTLEMAN :

    5 somica ne bi nikad dao za mob, hvala hehe, kao sto rekoh 2 soma max za ovo jer je kvalitetan uredjaj samo malo stariji model al to nije mana prema drugima novijim modelima.
    Znaci rekao bis da je sad osjetna razlika nabolje sa verzijom I9300XXUGNA8? – ocjena onako okvirno u smislu jel na razini izmedju kao kad si tek kupio i kad ti je bas stekalo ili kojoj strani je blize?
    Jel surfanje bas tecno, sve otvara prakticki odmah? Reci mi za videa, filmove prebacene recimo s kompa u HD rezoluciji – vrti fino, tecno?
    Cuj, ok je zamjeniti software ako postoji drugi alternativni koji je ful ok, tj, da sve stima kako treba, onda bi se drzao tog i kraj price, vrlo jednostavno, bitno da ima taj jedan ali vrijedan, kuzis :-)

  • toni :

    Kupio bi preko webshopa Samsung Galaxy S3, rijec je o jednoj normalnoj poznatijoj zagrebackoj trgovini koja ima par poslovnica, rekli su mi rekli su mi da uredjaji koje oni prodaju dolaze sa android sustavom 4.3 XXUGMK6 – cuo sam da ta verzija nije bas skroz kako treba, tj, da ima nekih nedostataka doduse ne kao ona prva sporna 4.3 XXUGMG9 koja je bila skroz losa ali da nije bas to to..
    Zanima me ako ga kupim preko njih hocu li sigurno moci nadograditi sa XXUGMG9 na XXUGNA8? – znaci da li se to neovisno o tome gdje se kupi S3 100% mora moci nadogradit i sigurna je stvar, znaci ne moze se desit da se ne moze slucajno nadogradit? Jer ne bi zelio slucajno da mi se desi da ispadne da se ne moze nadogradit pa da zaglavim na toj verziji, pa vas molim da mi kazete kao strucnjak i upucena osoba u toj bransi kako stoje stvari i ako mozda morate za svaki slucaj mozete i provjerit negdje u vama pouzdanim i provjerenim izvorima.
    Unaprijed puno hvala, molim vas konkretne odgovore, bitno mi je to jako.

  • toni :

    G. Blazev, da li moze odgovor na upit gore?

  • Ne uz najbolju volju nazalost. Naime, jednostavno ne mogu fizicki pratiti dogadjaje oko svih romova svih modela, a ovako naoko mogu reci da ni ovi u Samsungu vjerojatno nemaju pouzdan odgovor ta to pitanje.

  • toni :

    dobro, ali generalno u pravilu i principu znaci ako je ovo predzadnja verzija koja se dobiva u uredjaju pri kupovini a u optjecaju je vec 2-3mj i jos novija tj, najnovija verzija onda kao i kod svega ne bi trebalo biti razloga da se to ne moze nadograditi, zar ne? – mislim logika tako nalaze, takav je princip sa svim uredjajima, skine se preko neta i to je to, ne vjerujem da neka trgovina ili proizvodjac stavlja blokade i tome slicno pa da se onemoguci, to nisam cuo..?
    hvala.

  • david :

    Kakva su vasa iskustva kupovine i ostalog sa trgovinom “Svijet Medija”, mislim i generalno a nekako me vise zanima vezano za smartphone, jer planiram kupiti S3?
    Ljudi, ekipa, slobodno se ukljucite ako imate ili ste imali iskustva, napisite komentar, podjelite, hvala.

  • Tomek :

    Lijep pozdrav! :)
    Već duže vrijeme planiram kupiti smartphone do nekih 2000 kn, te sam se odlučio za ovdje recenzirani Samsung Galaxy S3. Međutim u međuvremenu sam naišao na mobitel iz hangara 18, H18 Noa X82. Pročitao sam recenzije za jeftinije verzije tih H18 Noa mobitela te vidio da su za tu cijenu best buy.
    Pa da prijeđem na stvar, zanima me da li mi je onda isplativije ić na sigurno(samsung) ili možda ipak uzeti tu Nou X82, odnosno da li tko možda ima iskustva s tim mobitelom te dal mi može tko savjetovati?

    Puno hvala :)

  • Tomek :

    Nitko ništa nema pametnog za reć?….

  • milo :

    Kupio sam prije 4 dana Samsung Galaxy S3,imam jedno pitanje ( problem ) sekundarna kamera uz sva moguca prckanja po postavkama nikako da izbaci “normalnu ” fotku,katastrofa bolje slike mi izbacuje stara Nokia Asha., ..svaka je mutna,bljeda ili ponekad zuckasta..dali da idem reklamirati u trgovinu i trazim drugi uređaj,nemogu vjerovati da je to normalno….ona glavna kamera slika perfektno i fotke i videa,ali ova navodno ima 1.9 MP ma katastrofa..molio bi neki savjet…mislim da sam negdje procitao da trgovac mora zamjeniti uređaj u roku od 7 dana od ,dana kupnje??

 

Komentiraj

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Možeš koristiti sljedeće HTML tagove i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

_________________________________________
_________________________________________
          
_________________________________________
_________________________________________
_________________________________________
- ShoutBox -
You must be signed in to post a comment
  • Haris
    (Monday, Sep 1. 2014 05:45 PM)
    Model je N9005! Interesuje me donosi li ovaj update novi touchwiz? :D
  • Haris
    (Monday, Sep 1. 2014 05:44 PM)
    Je li neko možda ovih dana dobio update od 193.78 MB na Samsungu Galaxy Note 3? Meni sad došlo ono obavještenje o aktualizaciji, ali sam morao prekinuti prije toga da napunim bateriju, jer mi je ova bila haman pri kraju!? Poz
  • kameni011
    (Friday, Aug 29. 2014 12:45 PM)
    Ja sam uspio dobiti 6h i 10-tak minuta
  • Mflac
    (Friday, Aug 29. 2014 11:53 AM)
    na xperiji z1c mi ekran zna biti 4-5 sati korišten u jednom punjenju..
  • mariolnio
    (Thursday, Aug 28. 2014 05:19 PM)
    tj 4.4.2
  • mariolnio
    (Thursday, Aug 28. 2014 05:11 PM)
    službeni rom za LG optimus g 4.2.2 je stigao vec 04.07 OTA

1 · 2 · 3 · 4 · 5 · »