Sony na CES-u predstavio Smartwatch 3 od nehrđajućeg čelika, vodootporne slušalice i Lifelog suradnju s developerima

SmartWatch3

Iako su mnogi očekivali da će Sony na CES-u u Las vegasu predstaviti novi top model Xperiju Z4, to se nije dogodilo. Neki su možda ostali razočarani, no mnogima koji su već nabavili ili namjeravaju nabaviti Z3, defitivno će se rastegnuti osmjeh od uha do uha.

Naravno, ovo ne znači da Z4 neće biti predstavljen na MWC-u koji slijedi za neka dva mjeseca, čime bi se nastavio ovaj Sonyjev šestomjesečni ciklus izbacivanja top modela. Bilo kako bilo, Z4 ako i bude predstavljen, teško je da će donijeti spektakularne novosti.

No ipak, Sony je u Las Vegasu predstavio novosti iz SmartWear linije proizvoda, a detalji o njima slijede u objavi za medije u nastavku:

Nema predaha za Sony uz nove SmartWear proizvode, stilove i partnerstva najavljena na sajmu CES 2015

  • Novog izgleda, elegantan i od nehrđujućeg čelika, SmartWatch 3 će biti dostupan od veljače 2015. godine
  • Novo sučelje i otvoreni API kod za Lifelog – uz prvu suradnju sa If This Ten That, Withingsom i Habit Monsterom
  • Predstavljanje prototip koncepta – sve-u-jednom slušalice – stiliziran uređaj sa senzorima optimiziranim za trčanje: Smart B-Trainer
  1. siječnja 2014, CES, Las Vegas – Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) – Na CES 2015 sajmu Sony Mobile je predstavio nove proizvode, partnerstva i doživljaje uz novi SmartWear – elegantno izdanje SmartWatcha 3 od nehrđajućeg čelika, nove Lifelog suradnje, kao i koncept nosivih uređaja, uključujući multi-senzor, prototip vodootpornih Sony slušalica dizajniranih za optimizaciju performansi i praćenje rezultata trčanja u realnom vremenu.

„Naš pristup pametnoj, nosivoj tehnologiji zasnovan je temeljima, doživljajima i raznovrsnim iskustvima korisnika te uključuje niz lijepih i funkcionalnih proizvoda,” izjavio je Kaz Tajima, viši potpredsjednik, rukovoditelj UX kreativnog dizajna i planiranja u Sony Mobile Communicationsu. „Ekspanzija Lifeloga – u smislu njegovog otvorenog API-a i naše vizije novih nosivih koncepata – omogućit će našim kreativnim partnerima da integriraju svoje aplikacije i usluge na našoj platformi – što će našim korisnicima pružiti pristup bogatijem i raznovrsnijem prenosivom ekosustavu”.

Dizajn za modularnu tehnologiju uz SmartBand SWR10

Na CES-u prošle godine, Sony je prvi prikazao SmartBand SWR10 – 24/7 nosiv uređaj; potpuno vodootporan1 (IP58 oznaka) usprkos otvorenom microUSB portu. Riječ je o laganom i nenametljivom nosivom uređaju koji je prvi u praksi primjenio Sonyjev modularan pristup, odnosno nezavisni temeljni koncept. SmartBand je pokazao da se tehnologija može nositi u različitim bojama i stilovima da bi odgovarala individualnom ukusu i osobnosti.

Tijekom protekle godine Sony Mobile je radio s kreativnim timovima i brendovima različitih stilova, modnog pristupa i dizajna da bi postigao jedinstven izgled i kreirao Sony SmartWear kolekciju uz suradnju sa brendovima Jack Vartanian, ALTEWAISOME i Tedom Baker, a od nedavno i sa popularni ženski modni brend ROXY.

Elegantan i kreativan pristup – SmartWatch 3, sada od nehrđajućeg čelika

Nakon lansiranja prošle jeseni u partnerstvu s Googleom, SmartWatch 3 je i dalje najnovija generacija Sony “SmartWatch” uređaja.

Sony predstavlja novi SmartWatch 3 od nehrđajućeg čelika koji će globalno biti dostupan od sljedećeg mjeseca.

SmartWatch 3 od nehrđajućeg čelika odlično se uklapa u vanserijski dizajn za vrhunski doživljaj i osjećaj. Ima 1,6-inčni 320×320 TFT LCD Transflective zaslon za vidljivost pri izloženosti jakom svjetlu i otporan je na vodu2 uz IP68 oznaku te se puni putem standardnog microUSB porta.

Da bi dodatno proširio spektar stilova, Sony je također predstavio novi SmartWatch 3 držač koji omogućuje korisnicima i partnerima da prilagode SmartWatch 3 uz bilo koji remen od standardnih 24 mm; ova pogodnost biti će dostupna početkom 2015. godine.

Čak i bez Android smartphonea, SmartWatch 3 je zabavan i koristan jer ima impresivnu samostalnu funkcionalnost – uvjerljiva reprodukcija glazbe, inteligentna tehnologija senzora i jedinstven ugrađen GPS senzor.

Golfshot i iFit su prva dva developera koji već kreiraju Android Wear iskustvo temeljeno na samostalnim mogućnostima SmartWatcha 3, a moći će pratiti učinak i tijekom vježbanja i tijekom trčanja – od siječnja, svaki SmartWatch 3 korisnik će imati ekskluzivni pristup premium Golfshot i iFit aplikacijama.

Sony također najavljuje suradnju s Virgin Atlanticom da bi zajedno istražili SmartWear incijative i razvili jedinstvena rješenja korištenjem Sonyjevih SmartWear proizvoda koji mogu podržati operativnih aktivnosti i poboljšati doživljaje korisnika Virgin Atlantica. Više informacija bit će dostupno u narednim mjesecima.

Lifelog – inspiracija kroz uvid u podatke za svakog Android korisnika

Dostupna za preuzimanje u Google Playu, Lifelog je popularna Android aplikacija koja je kreirana da vam pomogne u postavljanju osobnih ciljeva, praćenju napretka te da bi bolje upoznali sami sebe i donijeli bolje odluke o svom zdravlju, načinu zabave i još mnogo toga.

Novo online sučelje, lifelog.sonymobile.com, predstavljeno je na sajmu CES 2015. Ono koristi otvorenu API funkcionalnost i najnoviju HTML5 tehnologiju da bi pružilo bolje vizualno iskustvo. Stranica je optimizirana za bilo koju veličinu zaslona, od vašeg smartphonea, tableta do televizora – sve što je potrebno učiniti je da se logirate koristeći svoj Sony Entertainment Network4 korisnički račun.

Nova funkcija odražava upravo Sonyjevu strategiju konstantnog stvaranja novih funkcionalnosti i funkcija Lifelog aplikacije da bi pratila iskustva u realnom vremenu koliko god je to moguće.

Kreiramo nova iskustva na principu otvorenosti

Sony je udružio snage s raznim lifestyle i zdravstvenim aplikacijama da bi dobili najbolje od usluge i da bi otkrili nove sadržaje koji će upotpuniti vaše SmartWear Lifelog iskustvo. Uskoro će Lifelog aplikacija omogućiti:

  • Pristupite IFTTT-u za intuitivno povezivanje Lifeloga i vaših omiljenih aplikacija
  • Razvijete zdrave navike uz Habit Monster da bi naučili više o sebi uz pomoć Lifelog aplikacije
  • Koristite Withings Smart Body Analyzer i ostale povezane različite zdravstvene uređaje u svrhu praćenja svoje težine, BMI indeksa i tjelesne masnoće uz Lifelog

„Lifelog vas inspirira pružajući vam uvid u podatke koji vas zanimaju, a naši prvi partneri nam pomažu da to ostvarimo na nove načine’’, rekao je Yasuharu Nomura, direktor Planiranja i razvoja u Sony Mobile Communicationsu. „Posebno smo dizajnirali Lifelog platformu na otvorenim principima s mogućnošću koja će pomoći developerima da izgrade nove doživljaje i pristupe Sony ekosustavu kao nikada do sada – slijedi nam uzbudljiva godina”.

Istražujemo nove koncepte nosive tehnologije i kontekstualnu senzor tehnologiju

Paralelno s lansiranjem novog softvera Sony Corporation omogućava pristup novim aplikacijama za postojeći prototip, SmartEyeglass Developer Edition, uz novi konceptualni stil, SmartEyeglass Attach! – zaslon s objektivom koji se pričvršćuje na standardne naočale, omogućavajući developerima da kreiraju aplikacije za sport i sportska postignuća.

Sony Corporation je također predstavio Smart B-Trainer prototip – vodootporne sve-u-jednom stilizirane slušalice sa višesenzorskom mogućnošću posebno dizajnirane za trkače. Trenutni prototip ima ugrađenu memoriju i omogućava glasovno vođenje, kao i reprodukciju glazbe, inteligentno predlažući najpogodniju pjesmu koja prati ritam trkača tijekom treninga.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT