Xiaomi Mi Mix 4 službeno: Snapdragon 888+, 108 MP kamera, selfie kamera ugrađena u zaslon, baterija puna za 15 minuta…

Xiaomi, od nedavno drugi najveći proizvođač smartfona na svijetu, danas je predstavio još jedan top model. Svjetlo dana ugledao je Xiaomi Mi Mix 4, uređaj izrađen u keramičkom kućištu, sa zaslonom doslovno od ruba do ruba, bez rupice za kameru koja je ugrađena u sam zaslon. Pokretan je Snapdragon 888+ procesorom, opremljen strelovitim 120W brzim punjenjem i 108 MP kamerom s periskopskim optičkim povećanjem na poleđini. Naravno, ovo su tek kratke crtice s današnjeg predstavljanja, a o detaljima čitajte u nastavku.

Dakle, zaslon od ruba do ruba o kakvom smo maštali dugi niz godina, napokon je osvanuo u komercijalnom izdanju, odnosno u uređaju koji će biti dostupan širom svijeta. U ovom zaslonu nema zuba ni rupice za prednju kameru jer je ona ugrađena ispod, odnosno u sam zaslon, što je postignuto posebnim načinom rasporeda piksela na panelu, a da senzoru ipak bude dostupno prijeko potrebno vanjsko svjetlo. Senzor ima rezoluciju od 20 MP, a u Xiaomiju tvrde da na dijelu gdje se nalazi kamera, gustoća točaka nije smanjena i korisnik ne bi trebao uočiti razliku u odnosu na ostatak zaslonske površine.

Sam zaslon ima dijagonalu od 6,67 inča, izrađen je u AMOLED tehnologiji, zaštićen Gorilla Glass Victus zaštitnim slojem i zakrivljen je na rubovima. Rezolucija iznosi 2400 x 1080 točaka, što daje gustoću od otprilike 400 ppi.

Za kućište smo rekli da je keramičko, što će svakako osigurati premium dojam, ali je zato morala platiti masa od 225 grama. Ništa posebno s obzirom na težinu današnjih uređaja, a zanimljivo je da nije prijeđena debljina kućišta od 8 milimetara. Štoviše, uređaj dolazi i s dva vanjska stereo zvučnika.

Kao što je već rečeno, pogonski stroj uređaja je Snapdragon 888+, dakle ojačana verzija aktualnog Snapdragona 888, od kojeg se razlikuje po tome što mu je najjača jezgra pojačana na 3 GHz. Za sve se brine baterija kapaciteta 4500 mAh, što možda nije najviše što ste vidjeli, ali je zato njezina brzina punjenja impresivna.

Naime, Xiaomi je u Mi Mix 4 ugradio 120W brzo punjenje, koje će bateriju od 0 do 100% napuniti za nevjerojatnih 15 minuta, a da se uređaj pritom neće zagrijati na više od 37 stupnjeva. Naravno, ovo ćemo provjeriti u praksi kad uređaj stigne na test, no s obzirom na dosadašnja iskustva, nemamo razloga sumnjati.

Pored ovog tzv. Boost načina punjenja, Mi Mix 4 nudi i nešto sporije (standardno), koje će bateriju napuniti za 45 minuta, a koristi se u slučajevima kad se uređaj puni po noći ili vam brzina nije bitna. Razlog je, naravno, produljenje vijeka trajanja baterije i dobro je što je Xiaomi ovdje omogućio izbor. Tu je i bežično punjenje snage 50W koje bateriju napuni za svega 28 minuta. Što reći, nego – impresivno.

Kad je u pitanju kamera, Xiaomi Mi Mix 4 donosi primarnu 108 MP kameru sa, kako u Xiaomiju kažu, 50x periskopskim povećanjem. U ovom trenutku nismo sigurni koliki dio ovdje zauzima optičko, a koliki digitalno povećanje, no kad bude poznato, članak će biti nadopunjen.

Cijena u Kini će iznositi između 5299 i 5799 juana, ovisno o količini RAM-a i interne memorije, s tim da najjači model na raspolaganju ima 12 i 256 GB. Kakve će cijene biti na našem tržištu, za sada nije poznato.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT