Zbogom Motorola, Lenovo ukida nekad slavni brand (dopunjeno)

motorola-lenovo-logo

Kineski Lenovo, koji je od 2014 vlasnik Motorole, odlučio je postupno ukinuti Motorola brand, javlja CNET. Od nekada slavnog imena ostat će samo «Moto by Lenovo» koji će se koristiti za uređaje iz višeg cjenovnog razreda, dok će oni iz srednjeg nositi postojeće ime Vibe.

Za sada ostaje nejasno što će se dogoditi sa ZUK brandom, kojeg smo nedavno upoznali testirajući model ZUK Z1.

Podsjetimo, Google je 2011. godine kupio Motorola Mobility (koja se prethodno izdvojila iz Motorole) za 12,5 milijardi dolara, da bi ju tri godine kasnije prodao Lenovu za samo tri milijarde.

Dopuna (11.01.2015.) U međuvremnu su nam se javili iz hrvatske podružnice Lenova s izjavom koju prenosimo u cijelosti:

Motorola Mobility nastavlja postojati kao tvrtka u sklopu Lenova te predstavlja tehnološki i dizajnerski motor za sve naše mobilne proizvode. Međutim, za branding naših proizvoda koristit ćemo dualnu brand strategiju za pametne telefone i nosive uređaje te u budućnosti na globalnoj razini koristiti Moto i Vibe. “ Motorola” se ne koristi na našim proizvodima od predstavljanja izvornog uređaja Moto X 2013. godine.

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT