Amerikanci navodno ukidaju sankcije Xiaomiju

Prema informacijama kojima raspolaže Bloomberg, a temelji ih na navodnom uvidu u sudske spise, američka administracija je spremna ukinuti sankcije Xiaomiju, koje mu je nametnula za vladavine Donada Trumpa.

Nakon što je Trumpova administracija Xiaomi proglasila „kompanijom kineske komunističke partije“ i k tome povezane s vojskom, Xiaomi je na američkom sudu tužio Ministarstvo obrane, i kako se sada čini, sud je uvažio njegove argumente.

Preliminarna odluka o sekcijama je uključivala zabranu investiranja u Xiaomi američkim građanima i kompanijama, da bi zbog sudske tužbe od ožujka bila privremeno stavljena ad acta. Sada je sud navodno odlučio da je Xiaomi u pravu pa bi Ministarstvu obrane mogao naložiti da ukine sankcije.

Kako će cijela priča na kraju završiti ostaje za vidjeti, no ovo je svakako dobar znak, jer ulijeva nadu u smirivanje trgovinskog rata između dvije najveće ekonomije svijeta.

Ni jedna ni druga strana za sada nisu komentirale najnoviji razvoj događaja.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT