Android 4.4 KitKat - službeno. Fokusira se na performanse hardverski slabijih uređajaUz Nexus 5, danas je Google predstavio i toliko dugo čekanu verziju Androida - KitKat. Glavna karakteristika novog mobilnog OS-a je prilagodba hardverski slabijim uređajima, s manje radne memorije i s manjom rezolucijom zaslona te će im se. Iako ne može nato utjecati, Googleova je želja da svi uređaji u 2014. godini budu nadograđeni na KitKat, neovisno o hardveru.

Korisničko sučelje je ispolirano s novim ikonicama i prečicama. Apliakcija Kontakti su također preuređeni i sada omogućuju pretraživanje više korisničkih računa odjednom pa čak i onih koji nisu u imeniku (npr. poslovne informacije u okolini).

Hangouts kombinacija sada omogućuje "threaded" pregled poruka, a uključuje SMS i MMS poruke.

Jedna od novosti novog Androida je i istinski full screen, tj. prikaz preko cijelog zaslona. Ovo će developerima omogućiti razvoj aplikacija za mogući prikaz preko čitavog zaslona, tj. bez virtualnih tipki i statusnih traka.

Android 4.4 KitKat uskoro stiže na Nexus 4, Nexus 7 i Nexus 10 te na Google play varijante Samsunga Galaxy S4 i HTC-a One.