Apple predstavio šestu generaciju Apple Watch sata

Apple je danas na online događaju predstavio nekolicinu noviteta, a među njima i novi Apple Watch, i to šeste generacije. Naravno, svaki put kad Apple predstavi sat, uvede i do tada neviđene novitete, pa je tako najveća novost senzor za mjerenje razine kisika u krvi.

Rekli bismo ništa novo,  no kada Apple nešto novo donese, onda to radi bolje nego kod svih ostalih, pa je tako na Apple Watch 6 moguće izmjeriti postotak kisika u krvi za svega 15 sekundi zahvaljujući četiri izvora crvenog i infracrvenog svjetla na stražnjoj strani sata.

Drugi noviteti su nova elektronika S6 SiP koja donosi 20% veću brzinu u odnosu na prethodnika, a u njoj je prilagođeni dvojezgreni A13 Bionic chipset iz iPhonea 11 koji bi trebao omogućiti korištenje sata do 18 sati. Novost je korištenje širokopojasnih antena pa sada Apple Watch 6 može služiti i kao ključ za automobil.

Novi Apple watch je dobio i poboljšanu verziju Always-On Retina zaslona koji je sada još vidljiviji na direktnom suncu, odnosno 2,5 puta više u odnosu na sat pete generacije.

Kućište dolazi u izvedbi od aluminija, nehrđajućeg čelika i titana. Aluminijsko kućište bit će dostupno u plavoj, srebrnoj, sivoj i crvenoj boji, dok će kućište od čelika biti dostupno u boji grafita te sjajnoj sivo crnoj broji. Za one koji mogu dodatno potrošiti na novi Apple sat tu je i kućište od titana koje će biti dostupno u prirodnoj tamnoj boji tog metala.

Dizajn sata je ostao prepoznatljiv, odnosno nije se mijenjao previše, a najveća promjena su novi remeni koji sada dolaze i u izvedbi rastezljivog jednodijelnog silikonskog remena (Solo Loop) koji će biti dostupan u raznim veličinama.

Apple Watch sada po prvi put ima sve moguće senzore kao i većina dostupnih satova na tržištu. Pored već spomenutog senzora razine kisika u krvi, tu su još i senzor za mjerenje otkucaja srca, snimanje jednokanalnog elektrokardiograma (ECG), altimetar, GPS, a sat je i vodootporan do 50 m dubine. Sat ima mogućnost praćenja kvalitete sna, mjerenja okolne buke, a podržava i mogućnost prepoznavanja pada te slanje SOS signala.

Sat pogoni watchOS 7 koji donosi nova i redizajnirana lica sata poput popularnih Stripes, Chronograph Pro, GMT, potom detekciju novih sportova kao i bolju analizu podataka. No najveća novost je mogućnost uparivanja sataom osoba koje ne posjeduju Apple uređaj, što znači da ne morate samo kupiti sat sebi, već ga možete kupiti i svome djetetu i upariti ga preko vlastitog računa.

Apple Watch Series 6 s GPS-om će biti dostupan ubrzo diljem svijeta po početnoj cijeni od $399, odnosno 2600 kn, dok će verzija sa GPS-om i mrežnim mogućnostima koštati $499 (3180 kn). Ako je to previše za vaš budžet, Apple je predstavio i SE verziju Apple Watch 6 sata koji neće imati baš sve senzore (npr. novi senzor razine kisika u krvi ili ECG), ali veliku većinu hoće, pa možete ići i na tu varijantu za $299, odnosno 1900 kn. Naravno, ovo su cijene za američko tržište pa sigurno očekujte veće cijene na našem.

Više o satu pročitajte ovdje.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT