Apple privremeno obustavio proizvodnju iPhonea – prvi put u više od 10 godina

Prvi put nakon više od deset godina, Apple je prisiljen obustaviti proizvodnju iPhonea, navodi Nikkei. Osnovni razlog je, očekivano, nestašica čipova, koja je sad već u poodmaklom stadiju, te se još uvijek ne nazire njezin kraj.

Tvornice u Kini koje proizvode iPhone, u ovo su doba godine inače radile prekovremeno kako bi zadovoljile potražnju uoči blagdanske sezone, no ovoga puta radnici su morali otići na odmor. Kao drugi razlog navodi se energetska kriza u Kini, odnosno imperativ države da tvornice smanje potrošnju električne energije, tako da je bilo samo pitanje vremena kad će ovakva sudbina zadesiti i Apple.

Zbog novonastale situacije Apple je još u listopadu bio prisiljen smanjiti proizvodnju iPada kako bi osigurao kapacitete za iPhone, no sada se kriza pogoršala pa je privremeno obustavljena i proizvodnja ovog iznimno popularnog smartfona.

Apple je imao cilj do kraja godine proizvesti 95 milijuna iPhonea 13, no ova brojka trenutno iznosi oko 83 milijuna primjeraka, a imajući u vidu privremeni prekid proizvodnje, inicijalni cilj neće biti moguće otvariti.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT