Apple Wallet aplikacijom uskoro ćete moći otključati automobil i hotelsku sobu

iOS 15, kada najesen bude dostupan većini iPhone korisnika, donijeti će i novosti u Walltet, odnosno aplikaciju koja zamjenjuje klasični novčanik. Podsjetimo, radi se o aplikaciji u kojoj trenutnoi najčešće koristite Apple Pay uslugu, no u novoj verziji iOS-a, ona se proširuje.

Tako ćete svojim iPhoneom uskoro moći otključati automobil, kuću, stan, ured, hotelsku sobu itd. Naime, Apple je u ovaj servis dodao funkciju „Keys“, dakle Ključevi, koji će u skoroj budućnosti zamijeniti fizičke ključeve, odnosno magnetne kartice, baš kao što su Apple Pay i Google Pay zamijenili fizičke kreditne kartice.

Naravno, za punu implementaciju ovog sustava trebat ćemo još malo pričekati, a prvi koji će na ovo polju surađivati s Appleom su BMW i Hayatt lanac hotela. Kada ovaj sustav jednom bude implementiran, nadamo se da će i druge kompanije ući u ovaj krug kako bi usluga bila što raširenija.

Također, u SAD-u Wallet će donijeti i mogućnost unošenja osobne iskaznice i vozačke dozvole, što znači da će i one postupno postati potpuno digitalizirane.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT