Canalys: Huawei u 2. kvartalu 2020. pretekao Samsung i postao najveći proizvođač smartfona na svijetu

Tvrtka za istraživanje tržište Canalys objavila je rezultate isporuke pametnih telefona za period drugoga kvartala 2020. godine, koji je trajao od 1. travnja do 30. lipnja. To razdoblje zabilježila je s potrošačke strane smanjena potražnja za smartfonima uzrokovana pandemijom COVID-a 19, a na vrhu ljestvice došlo je do promjena.

Huawei, koji se već više od godinu dana bori s američkim sankcijama, bio je najveći proizvođač smartfona u drugom kvartalu ove godine isporučivši 55,8 milijuna smartfona (5% manje nego u Q2 2019). Samsung je pao na drugo mjesto s isporukama od 53,7 milijuna primjeraka, što je 30% manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Za Huawei objavljeno izvješće nije sasvim pozitivno jer Canalys procjenjuje da je preko 70% isporuka ostvareno na domaćem kineskom tržištu, dok se udio internacionalnih isporuka svakim kvartalom smanjuje, prvenstveno radi nemogućnosti korištenja Google mobilnih servisa koji su izuzetno bitni na Zapadnom tržištu.

Pitanje je hoće li Huawei uspjeti održati ovu poziciju jer se zdravstvena situacija u jednu ruku popravlja na tržištima gdje njemu pada, a Samsungu raste prodaja tako da bi se sljedeći kvartal brojke mogle vratiti na staro. Informacija o ostalim proizvođačima u ovom trenutku nisu objavljene.

Canalys

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT