FaceTime od sada i na Windowsima i Androidu

Danas je službeno započela Appleova WWDC konferencija u kojoj ova kompanija svijetu pokazuje najnovija dostignuća na području softvera svog eko-sustava. Tako je, između ostalog, predstavljen i novi iOS 15, koji donosi mnoge novosti.

Jedna od prvih spomenutih je ona u FaceTime aplikaciji. Naime, ovaj Appleov dugogodišnji servis poznat po video pozivima, od sada podržava i druge platforme, i to putem FaceTime linkova.

Naime, inicijator FaceTime poziva može kreirati link i, osim korisniku Appleovih uređaja, poslati ga onima koji koriste Android ili Windows, što znači da se i oni mogu pridružiti video pozivu.

FaceTime donosi i novi „mrežasti“ raspored sudionika u video pozivu, kao i svojevrsnu izolaciju zvuka, odnosno mogućnost da korisnik bolje razaznaje tko od sudionika trenutno govori. Od ostalih novost u FaceTime pozivu, spomenimo još i tzv. portret način koji zamagljuje pozadinu i izoštrava osobu u krupnom planu.

Tu je još i SharePlay, funkcionalnost koja omogućuje pozivanje drugih ljudi da pogledaju video ili poslušaju pjesmu koju vi upravo gledate, ali na svojim uređajima. Umjesto klasičnog slanja linkova putem chat servisa, sada će to biti moguće učiniti puno jednostavnije.

iOS 15 će najprije proći beta fazu testiranja, da bi svim korisnicima bio dostupan najesen.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT