Glasine: Huawei Mate 30 Pro ipak stiže na europsko tržište

Iako je Huawei svoj najnoviji top model – Mate 30 Pro službeno predstavio u Münchenu, prodaja u Europi još uvijek nije startala. Razlog tome je nemogućnost dobivanja Googleovih certifikata za korištenje Play servisa, a sve zbog zabrane poslovanja američkih kompanija s Huaweijem.

No ipak, ako je vjerovati najnovijim glasinama koje stižu iz Kine, Huawei Mate 30 Pro bi se na europskom tržištu na kraju ipak trebao pojaviti, a prodaja bi navodno trebala započeti sredinom sljedećeg mjeseca.

Koliko će ona biti uspješna, teško je reći, pogotovo ako se situacija s trgovinskim ratom nastavi, odnosno ako uređaj bude isporučen bez Googleovih servisa. Istini za volju, u zadnjih nekoliko tjedana, američka je administracija najavilaukidanje zabrane poslovanja s Huaweijem za određene američke kompanije, no još uvijek ne znamo nalazi li se na tom popisu i Google.

U svakom slučaju, “obični” Mate 30 bi se trebao prodavati po cijeni od 799 eura, a Mate 30 Pro 1099. 5G verzija trebala bi biti još malo skuplja. tj. 1199 eura.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT