Google plaća 1,1 milijardu dolara za pristup HTC-ovom intelektualnom vlasništvu

Glasine koje najavljivale kupnju HTC-a od strane Googlea, pokazale su se točnima, iako se ovaj sporazum baš i ne može nazvati klasičnom kupnjom. Naime, kompanije su objavile kako će Google HTC-u platiti 1,1 milijardu dolara u zamjenu za pristup njegovom intelektualnom vlasništvu.

Isto tako, jedan dio HTC-ovih zaposlenika već radi s Googleom na razvoju novih Pixel 2 smartfona, koji bi trebali biti predstavljeni uskoro. Čini se da se cijeli ovaj deal vrti oko Pixela, koje Google očito želi podignuti na višu razinu.

HTC i dalje zadržava vlastiti brand, što uključuje dizajn i proizvodnju, a 1,1 milijarda dolara gotovine će mu dobro doći nakon gubitaka koje bilježi više uzastopnih kvartala.

Ovaj sporazum moraju odobriti i regulatorne agencije, a kompletiranje cijelog posla se očekuje početkom 2018. godine.

 
      
  • marko

    S tom lovom jedva pokrivaju tradicionalni kvartalni gubitak 😂

  • markić

    U biti ni htc nije prodan, pa je to odlično za HTC 🙂 Kao i za Android. Bit će puno manje tužbi zbog androida, josda uspiju pokriti ono zbog čega proizvođači plačaju microsoftu za android a javno nesmiju priznati sto točno plačaju. Plačaju 5 dolara za svaki android smartphone.

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]