HRT Meteo – nova domaća aplikacija za vremensku prognozu

hrt-meteo-aplikacija-android

U moru aplikacija za vremensku prognozu, od danas je mobilni svijet bogatiji za još jednu. HRT je u suradnji s Državnim hidrometeorološkim zavodom razvio aplikaciju HRT Meteo, koja je već dostupna u Google Play trgovini, odnosno iTunes App stroeu.

HRT Meteo nudi prikaz trenutnih vremenskih uvjeta na željenoj lokaciji, iako u postavkama ne nalazimo mogućnost podešavanja intervala za osvježivanje, već je to potrebno uraditi ručno (gesta prema dolje).

Aplikacija nudi i cijeli niz dodatnih informacija kao što su smjer i brzina vjetra, tlak zraka, temperatura mora i sl., kao i podatak kad je točno izvršeno mjerenje. Tu je još i alarm za teške vremenske uvjete, kojeg možete isključiti.

screenshot_20160919-164124 screenshot_20160919-164127

HRT Meteo je zapravo preslik klasičnih vremenskih prognoza s HRT-a, s detaljima za tekući i sljedeća tri dana. Ono što joj nedostaje je prognoza po satu, kao i mogućnost podešavanja postavki (npr. veličina fonta i sl.).

Jasno, radi se o ranoj verziji aplikacije, pa se nadamo da će u sljedećoj donijeti više mogućnosti. Najzadovoljniji će biti oni koji su navikli na oldschool vremensku prognozu na TV-u, tako da sada neće morati čekati Dnevnik.

 
      
 • Magic in the summer

  Isprobao sam aplikaciju i djeluje mi zastarjelo (po dizajnu). Prevladava crna boja na bijeloj podlozi, a gornji dio prikaza je potrošen na prikaz animacije koja ne sadrži nikakve podatke. Minus je i nemogućnost prilagodbe veličine fonta za tekst jer nemamo svi mobitele s ekranom 5+”. Paralelno koristim Yahoo vrijeme, a ta mi se aplikacija najviše sviđa premda podaci nisu uvijek točni, kao i Vrijeme&radar jer mi baš ta radarska slika naoblake daje kvalitetan prikaz situacije. HRT meteo je u verziji 1.1, pa se nadam da će programeri uvažiti napomene poput ovih mojih.

 • Andy Mili

  isprobao sam već hrpu aplikacija za vremensku prognozu ali mogu tvrditi da microsoftova aplikacija vrijeme na WM10 po točnosti pere pod sa svim ostalim aplikacijama te vrste i na androidu, iOS-u i WP

 • Najjstarija djeca

  Budem probao.Sada koristim Vrijeme&Radar,ima prognozu po satu i jednostavnu kartu sa prikazom cijele Hr tako da jednostavno vidim kakvo je vrijeme u cijeloj zemlji bez dodatnog unosa pojedine lokacije.

 • Goran

  Čemu posebni app kad se može jednostavno na desktop stavit shortcut na npr. http://prognoza.hr/tri_karta.php?id=tri&param=Splitsko-dalmatinska&code=Split

 • zver

  ako je Vakula sudjelovao u izradi aplikacije, onda znamo kakvo nas vrijeme NE ocekuje..

 • Don Bart

  šteta što je na mrtvoj platformi… Ima’l za android?

 • Don Bart

  ima li stalni notofication sa temp ko Acu?

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]