HTC objavio poslovne rezultate

HTC logo

Nakon pregleda poslovnih rezultata Applea, Samsunga, LG-a i Sonyja, vrijeme je da se osvrnemo na poslovanje još jednog bitnog igrača u mobilnoj industriji – tajvanskog HTC-a. Kompanija je u trećem kvartalu ove godine zabilježila prihod od 660 milijuna dolara. Nažalost, operativni gubitak iznosi 151 milijun dolara, što je zapravo poboljšanje naspram 224 milijuna iz prošlog kvartala, uglavnom zahvaljujući uvedenim rezovima i restrukturiranju. Kojom brzinom HTC pada, najbolje nam govore brojke iz prošle godine – kada je, u isto vrijeme, operativni gubitak bio “svega” 6.2 milijuna dolara.

Ukupna vrijednost tvrtke pala je na 4.2 milijarde dolara, u odnosu na prošlogodišnjih 5.1 milijardu dolara.

Navala sve boljih i jeftinijih kineskih uređaja pogodila je sve veće igrače u mobilnoj industriji, a HTC je primio možda i najveći udarac. Tvrtka je nedavno predstavila model One A9 u kojeg ulažu velike nade, a dizajn će poslužiti kao inspiracija za nadolazeće flagship modele te uređaje iz Desire serije mobitela.

HTC je jedan od pionira proizvodnje pametnih mobitela, a sve do nekoliko godina unazad, redovno se nalazio među prvih pet proizvođača pametnih mobitela. Ako vas zanima više o HTC-u, preporučujem tekst kolege Dejana pod nazivom: “HTC – S Tajvana s ljubavlju”.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT