Huawei Mate 40 i 40 Pro – Pojavili se prvi renderi na temelju tvorničkih skica

Do kraja godine od Huaweija se očekuje da predstavi nove Huawei Mate 40 i 40 Pro smartfone, a danas je OnLeaks objavio prve rendere koji su načinjeni na temelju tvorničkih skica.

Mate 40 Pro

Renderi oba modela potvrđuju da će Mate 40 i 40 Pro nastaviti koristiti “vodopadne” zaslone, odnosno zaslone s velikom zakrivljenosti na rubovima. Zuba ipak neće biti, ali ostat će pilula kakvu imamo na P40, P40 Pro i P40 Pro+ modelima. Na poleđini oba modela nalazimo kružno kućište kamere, od milja zvanu “veš mašinu” kao na Mate 30 modelima, što se za Mate seriju čini kao primjerenije rješenje nego “šporet” kamera kućište na P40 seriji.

Kakogod, vidljivo je da bi “obični” Mate 40 trebao imati 3 stražnje kamere uz nekakav senzor, dok se kod modela Mate 40 Pro vide 3 kamere i četvrta periskopska, vjerojatno za 5 ili 10 puta optičko povećanje. Dijagonala zaslona na običnom Mate 40 iznosi 6,4 inča, dok Pro model ima 6,7-inča.

Video Mate 40 Pro

To je sve što je za sada objavljeno o uređajima, a kako se budemo bližili predstavljanju vjerojatno će i više detalja biti poznato. Očekuje se da će Mate 40 serija koristiti novi Kirin 1020 procesor izrađen u 5nm, kojeg je TSMC uspio isporučiti Huaweiju prije nego što je američka zabrana suradnje stupila na snagu. Nije poznato hoće li biti globalno dostupan jer bi glasine spominju kako bi zbog ograničene zalihe novog Kirina mogao biti dostupan samo na nekim tržištima, primarno azijskim.

via: 1, 2

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT