Huawei u 18 mjeseci planira proizvesti više od 2 milijuna 5G baznih stanica

Huawei će do kraja ove godine proizvesti oko 600.000 5G baznih stanica, a sljedeće godine dodatnih najmanje 1,5 milijuna 5G, izjavio je Ren Zhengfei, osnivač Huaweija. Kompanija planira takvu proizvodnju usprkos ograničenjima pristupu tržištu SAD-a.

„U Huaweiju nemamo želju ni za čim osim za isporukom kvalitetnih tehnoloških proizvoda našim kupcima. Desetljećima smo gradili sustav, ulagali u njega, širli poslovanje i borili se na tržištu. Godišnje trošimo 15 do 20 milijardi dolara samo na istraživanje i razvoj novih tehnologija, stoga vjerujemo da kad je pitanje o tehnologiji – Huawei zaslužuje biti svjetski lider“, izjavio je Zhengfei.

Huawei je inače vodeći svjetski proizvođač mrežne opreme i općenito infrastrukture za mobilne mreže, a pored njega najveći igrači su još Ericsson, Nokia i ZTE.

Trgovinski rat SAD-a i Kine mu je donekle poremetio planove, ali gradnja 5G mreža nije dovedena u pitanje usprkos američkim pritiscima. Već je ranije objavljeno da je od preko 50 ugovora za gradnju mreža nove generacije Huawei sklopio upravo s europskim operaterima.

 

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]