Huawei u 18 mjeseci planira proizvesti više od 2 milijuna 5G baznih stanica

Huawei će do kraja ove godine proizvesti oko 600.000 5G baznih stanica, a sljedeće godine dodatnih najmanje 1,5 milijuna 5G, izjavio je Ren Zhengfei, osnivač Huaweija. Kompanija planira takvu proizvodnju usprkos ograničenjima pristupu tržištu SAD-a.

„U Huaweiju nemamo želju ni za čim osim za isporukom kvalitetnih tehnoloških proizvoda našim kupcima. Desetljećima smo gradili sustav, ulagali u njega, širli poslovanje i borili se na tržištu. Godišnje trošimo 15 do 20 milijardi dolara samo na istraživanje i razvoj novih tehnologija, stoga vjerujemo da kad je pitanje o tehnologiji – Huawei zaslužuje biti svjetski lider“, izjavio je Zhengfei.

Huawei je inače vodeći svjetski proizvođač mrežne opreme i općenito infrastrukture za mobilne mreže, a pored njega najveći igrači su još Ericsson, Nokia i ZTE.

Trgovinski rat SAD-a i Kine mu je donekle poremetio planove, ali gradnja 5G mreža nije dovedena u pitanje usprkos američkim pritiscima. Već je ranije objavljeno da je od preko 50 ugovora za gradnju mreža nove generacije Huawei sklopio upravo s europskim operaterima.

 

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT