iPhone 12 serija – prodaja u prvih sedam mjeseci dosegla 100 milijuna primjeraka

Prema izvještaju kojeg je objavio Counterpoint Research, iPhone 12 je najprodavanija serija Appleovih telefona još od 2014. i tadašnjeg iPhonea 6. Naime, te godine se dogodio velik skok u Appleovoj ponudi, budući da su prvi put ponuđeni i veći modeli s oznakom Plus.

Treba naglasiti da se radi o statistici koja se odnosi na lipanj, dakle do lansiranja sljedeće generacije, ali i kasnije, situacija bi se još mogla promijeniti.

Prema istom izvješću, najpopularniji model serije 12 je iPhone 12 Pro Max, dakle najveći i najskuplji model, budući da u ukupnoj količini isporučenih modela sudjeluje s visokih 29%. Usporedbe radi, iPhone 11 Pro Max je sudjelovao s 25%.

Isto tako, u travnju, dakle samo sedam mjeseci nakon lansiranja, iPhone 12 modeli su prodani u 100 milijuna primjeraka, dok je recimo iPhoneu 11 za taj rezultat trebalo dva mjeseca više.

Napominjemo kako su ovo neslužbeni rezultati neovisne istraživačke kuće, a ne službeni Appleovi, budući da ovaj nikad ne objavljuje koliko je točno kojeg modela prodano.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT