Jays a-Seven wireless – Recenzija

Jays a-Seven wireless bežične su naglavne slušalice od švedske tvrtke Jays, koja od 2006. godine proizvodi, odnosno dizajnira pristupačne slušalice, zvučnike i razne dodatke na području audiotehnike.

Jays a-Seven wireless, osim što omogućuju bežično povezivanje putem Bluetootha kao što ime sugerira, nude i mogućnost žičnog povezivanja. Riječ je o naglavnim slušalicama sa laganim, aluminijskim okvirom koji omogućuje prilagođavanje slušalice glavi pojedinog korisnika. Ugodne su za korištenje, zahvaljujući pjenastom oblogu koje imaju na dijelu koji ide na glavu, kao i memorijsku pjenu na jastučićima pojedine slušalice, čije je kućište također aluminijsko.

U pakiranju dolaze sa USB kabelom (USB to MicroUSB) za punjenje, 3.5mm kabelom za žično povezivanje slušalica te standardna papirologija, koja uključuje i jednogodišnje jamstvo.

Za bežično povezivanje koriste Bluetooth 4.1 protokol, a deklarirani bežično domet je 10m, iako se tijekom korištenja pokazalo da ide i do 13m. Podržavaju Qualcomm aptX kodek, koji omogućuje bežičnu reprodukciju zvuka u HD kvaliteti. Pokriven je cijeli slušni frekvencijski spektar, odnosno od 20 do 20 000 Hz.

Trajanje baterija jedna je od najvećih prednosti ovih slušalica jer omogućuju praktički cjelodnevno aktivno korištenje (25h) uz jedno punjenje. U slučaju kad se baterija isprazni, uvijek postoji mogućnost povezivanja slušalica žično što ih čini izuzetno fleksibilnima neovisno o načinu životu korisnika. Jays također navodi da s jednim punjenjem slušalice mogu ostati 35 dana u standby načinu rada.

Jays a-Seven wireless dolaze s ugrađenim mikrofonom te imaju 2 statusne LED-ice, kao i tri kontrolne tipke. Dvije tipke, s oznakama + i – služe za kontrolu glasnoće i prebacivanje pjesama, dok treća tipka regulira uključivanje, spajanje, a može se koristiti za primanje (1 klik) ili prekidanje poziva (klik od 2 sekunde).

Uparivanje slušalica izuzetno je jednostavno. Na vašem mobilnom uređaju, laptopu ili konzoli uključite Bluetooth te na slušalicama 5 sekundi držite kontrolnu tipku dok dioda ne započne treperit naizmjenično crvenim i plavim svjetlom. Tada su slušalice u načinu povezivanja i moguće je uparit bilo koji BT uređaj s njima. Nažalost ne podržavaju brzo spajanje na unaprijed uparene uređaje, npr. da dok slušate glazbu preko smartfona želite slušalice upariti s računalom bez potrebe držanja tipke ili gašenje Bluetootha na smartfonu. Doduše, ta značajka je trenutno na tržištu rezervirana za dvostruko skuplje modele, pa i ne čudi.

Za svoj cjenovni razred slušalice imaju odličnu kvalitetu zvuka, a prilikom poziva ili razgovora unutar igara pokazalo se da je ugrađen i kvalitetni mikrofon. Ono što je loše jest zvučna izolacija, gdje se već na nekoj polovici maksimalne glasnoće zvuk primjetno čuje u okolini slušača. Prilikom gledanja filmova, oni oštrijeg oka i uha mogli bi primijetiti malo kašnjenja zvuka za slikom (reda veličine milisekundi), što nekima može smetati. Rješenje tog problema je žično povezati slušalice s uređajem.

Sve u svemu, riječ o kvalitetnoj ponudi švedske tvrtke Jays, koja u istom pakiranju nudi ugodne naglavne slušalice koje omogućuju cjelodnevno bežično korištenje, a kao backup tu je uvijek 3,5mm kabel za žično spajanje.

Jays a-Seven slušalice potražite u Smartmobilesolution web trgovini po cijeni od 749 kuna.

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT